Foto de Christian Zacharias
Temporada OBC

ZACHARIAS INTERPRETA EL SEGON DE CHOPIN

  • Dates 12, 13 i 14 d'abril 2019
  • Preu entrades 10€/33€/43€/58€
  • Sala Sala 1 Pau Casals
  • Cicle Temporada OBC

La música de Schumann és el romanticisme en estat pur: hi ha espai per a la passió, l’anhel, l’amor, la felicitat, la rauxa, la melangia, la tristor... La seva esposa Clara el va animar a compondre simfonies i, quan finalment s’hi va posar, va signar quatre obres mestres: “Voldria destruir el piano ja que s’ha quedat petit per contenir les meves idees”.

La Segona és intensa i profunda, escrita en un moment de gran agitació personal, i va ser estrenada pel seu amic Felix Mendelssohn. Als 19 anys, Chopin s’havia presentat a Viena com a pianista-compositor, i l’èxit va ser espectacular. De retorn a Varsòvia, va compondre dos concerts per a piano. El que avui ens ofereix Christian Zacharias combina a la perfecció el virtuosisme i el lirisme d’un jove que, anys després, seria conegut com “el poeta del piano”. El programa s’obre amb algunes de les pàgines més fresques i elegants de Dvořák: un recull de les seves dolces Llegendes originalment escrites per a piano a quatre mans i orquestrades per ell mateix.

DVOŘÁK: Llegendes, núms. 1, 9, 2.
CHOPIN: Concert per a piano i orquestra núm. 2 en Fa menor, op.21
SCHUMANN: Simfonia núm. 2 en Do major, op.61

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)
Christian Zacharias
, piano i director

Concerts relacionats

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies.