COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Enrere

La violinista Viktoria Mullova interpreta el Concert de Sibelius amb l'OBC

Aleix Palau
La violinista Viktoria Mullova interpreta el Concert de Sibelius amb l'OBC

El director Dima Slobodeniouk, especialista en repertori finlandès i rús, dirigirà aquest programa que es completarà amb la Primera de Txaikovski.
El 23 i 24 d'abril a la Sala 1 Pau Casals.Pocs violinistes tenen tan associat a la seva carrera el Concert per a violí de Jean Sibelius com Viktoria Mullova. La solista russa, una de les intèrprets més brillants de la seva generació, torna al costat de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya per fer front a una de les pàgines més sublims del repertori per aquest instrument.

El concert es completarà amb la Simfonia n. 1 en sol m "Somnis d'hivern" de Piotr Ilitx Txaikovski i estarà dirigit per Dima Slobodeniouk, un dels especialistes en música finlandesa més destacats de l'actualitat.

Jean Sibelius va concebre un vast llenç simfònic en el seu únic concert per a instrument solista i orquestra. Consagrat com un dels pilars indiscutibles del repertori per a violí, el Concert per a violí, op. 47 és un trajecte per les profunditats de l’expressió humana fins al punt d’assolir fites insondables. La precisió en l’escriptura, el coneixement perfecte del funcionament de l’instrument i la seva imbricació amb l’orquestra constitueixen els elements que conformen una obra reconeguda com la cúspide de la producció de l’autor.

Piotr Ilitx Txaikovski va arribar a fer fins a tres revisions completes de la seva primera simfonia al llarg de la seva vida. Titulada pel mateix autor Somnis d’hivern, i amb subtítols programàtics i evocadors en el primer i segon moviments (“Somnis d’un viatge d’hivern” i “Terra desolada, terra de boira”, respectivament), va ser durant molts anys bandejada del repertori orquestral tot i la seva vàlua indiscutible. Es tracta d’una combinació magistral del simfonisme germànic (pel que fa a la vinculació temàtica dels quatre moviments) amb una inconfusible empremta russa.

Una vetllada imprescindible per gaudir d'aquesta música a mans d'autèntics especialistes del repertori que es podrà veure a la Sala 1 Pau Casals demà divendres 23 d'abril i dissabte 24 d'abril a les 19 h.

Promoció de Sant Jordi
A partir de demà i durant 72 hores, L'Auditori de Barcelona celebrarà Sant Jordi amb una promoció especial de 1.000 entrades per veure l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya per només 25 euros.

Les persones que comprin entrades a través d'aquesta promoció, podran triar entre els sis programes que formen la recta final de la Temporada de Primavera l'OBC, inclòs el programa de Mullova i Slobodeniouk. Uns concerts amb solistes tan destacats com el violinista Daniel Hope, les germanes Kristine i Margarita Balanas, l’oboista Ramón Ortega Quero i les veus de la mezzosoprano Nancy Fabiola Herrera i la contralt Anna Larsson.

A més, destaca la presència de tres directores que estan revolucionant el panorama internacional i que es posaran per primera vegada al capdavant de l’OBC: Ruth Reinhardt, Anja Bihlmaier i Shi-Yeon Sung. A més de les batutes de Vasily Petrenko i Kazushi Ono.