Temporada Simfònica 20-21

Un tema de Haydn

Escolta’l a Spotify
  • Dates 30 i 31 d'octubre 2020
  • Preu entrades 25 € / 35 € / 45 € / 55 €
  • Sala Sala 1 Pau Casals
  • Cicle Temporada Simfònica 20-21

Inclòs als abonaments

Johannes Brahms va escriure una de les seves pàgines més cèlebres per a orquestra endinsant-se en la generació clàssica. La música de Beethoven i la de Haydn són el paradigma de treball motívic mínim en què Brahms s’emmiralla, conscient de ser continuador de la tradició simfònica vienesa.

De la mateixa manera que els clàssics recorren a temes d’aparença simple per elaborar un conjunt de variacions que ultrapassen el tema de partida, Brahms utilitza un tema dels Divertimenti atribuïts a Haydn per realitzar vuit variacions que exploten tota la paleta de recursos orquestrals.

La música de Béla Bartók i la de Zoltán Kodály són indissociables de la gran coneixença que ambdós compositors tenien de la música popular hongaresa. Kodály reviu els paisatges sonors de la seva infantesa a les Danses de Galánta, compostes a partir de verbunkos –danses del segle XVIII– amb gran vitalitat. El Concert per a viola de Bartók, una de les obres fonamentals del repertori per a aquest instrument, és una obra de maduresa i de gran exigència que condensa tot l’imaginari sonor de l’autor. L’estrena absoluta d’In luce praesenti, del barceloní Miquel Oliu, encapçala aquest concert.

Miquel Oliu: In luce praesenti per a orquestra (2020) 16' - Estrena mundial
Béla Bartók: Concert per a viola, Sz 120 (1945) 23'
Johannes Brahms: Variacions sobre un tema de Haydn en Si b, op. 56a (1873) 18'
Zoltán Kodály: Danses de Galánta (1933) 16'

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)

Antoine Tamestit, viola
Giedrė Šlekytė, direcció

Concerts relacionats

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies.