Temporada Simfònica 20-21

Turangalila

Escolta’l a Spotify
  • Dates 2, 3 i 4 d'octubre 2020
  • Preu entrades 25 € / 35 € / 45 € / 55 €
  • Sala Sala 1 Pau Casals
  • Cicle Temporada Simfònica 20-21

Inclòs als abonaments

«Un gran cant d’amor, un himne a l’alegria, al temps, al moviment, al ritme, a la vida i a la mort», així pot traduir-se el títol d’una de les obres cabdals del segle XX que Messiaen deriva dels mots sànscrits turanga i lîla.

Apassionat per la bellesa de les forces de la natura, del temps i de la creació, Olivier Messiaen crea un poema simfònic colossal amb piano solista format per deu moviments encadenats. Un ventall instrumental de grans dimensions possibilita una paleta rica, efectiva i plena de color que projecta tots els registres possibles de l’expressió: des de l’èxtasi desbordant a la tragèdia, de la foscor melangiosa a la força lluminosa de l’amor. Amb quatre temes cíclics que apareixen i es transformen al llarg de l’obra, Turangalîla forma part del cicle –d’empremta wagneriana– dedicat al mite de Tristany i Isolda, juntament amb Harawi i Cinq rechants.

Estrenada per Leonard Bernstein al desembre de 1949, cal recordar que pel febrer d’aquell mateix any, l’Orquestra Municipal de Barcelona, dirigida per Eduard Toldrà, havia estrenat una versió parcial de l’obra, titulada Trois Tâlas, amb la presència de l’autor i d’una sonada protesta per part del públic.

Olivier Messiaen: Simfonia Turangalila (1946-48) 76'

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)

Pierre-Laurent Aimard, piano
Kazushi Ono, direcció

Concerts relacionats

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies.