COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Cancel·lat
Temporada Simfònica 20-21

Tabula Rasa

  • Dates 13, 14 i 15 de novembre 2020
  • Preu entrades 25 € / 35 € / 45 € / 55 €
  • Sala Sala 1 Pau Casals
  • Cicle Temporada Simfònica 20-21

CANCEL·LAT
Aquest concert ha estat cancel·lat en compliment de les noves mesures que estableixen la suspensió de les d'activitats culturals.

Segueix-lo en directe a L'Auditori Digital divendres, 13 de novembre de 2020 a les 19 h.

La música d'Arvo Pärt respon a una necessitat existencial de ruptura amb els límits imposats tant per l'oficialitat soviètica com per l'herència de les avantguardes. Des dels anys setanta, i a partir de l'estudi de la polifonia clàssica i l'aprofundiment en l'ascesi de l'església ortodoxa, l'autor concep la música com a emergència d'una ressonància perduda. La referència al ressò de les campanes -tintinnabuli- convida a una escolta recollida, fora del pas del temps i que possibilita contemplar la germinació d'una bellesa primigènia. Tabula Rasa, amb la mateixa plantilla que el Concerto Grosso d'Alfred Schnittke i dedicada al violinista Gidon Kremer, és una de les obres fonamentals per entendre la segona meitat del segle XX.

DESCARREGA EL PROGRAMA DE MÀ AQUÍ

Jean Sibelius va compondre l’última de les seves simfonies fent una síntesi magistral dels procediments formals treballats al llarg del seu catàleg. Concebuda en un sol moviment i de durada relativament breu, s’estructura en quatre seccions disposades simètricament i travessades per diferents gradacions de tempos. La simfonia aprofita materials que el compositor havia acumulat per a l’elaboració de l'inacabat poema simfònic Kuutar, basat en el Kalevala, el poema èpic finès. Composta el 1924, la Setena de Sibelius pot escoltar-se com un epíleg a la tradició simfònica tardoromàntica.

Arvo Pärt: Tabula Rasa per a dos violins, piano preparat i orquestra de corda (1977) 29'
Jean Sibelius: Simfonia núm. 7 en Do major, op.105 (1924) 21'

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)

Vera Martínez Mehner, violí
Abel Tomàs Realp, violí
Lluïsa Espigolé, piano
Tabita Berglund, direcció

Concerts relacionats