Foto de Sylvain Cambreling
Temporada OBC

SYLVAIN CAMBRELING DIRIGEIX LA SIMFONIA FANTÀSTICA

  • Dates 16, 17 i 18 de novembre 2018
  • Preu entrades 10€/33€/43€/58€
  • Sala Sala 1 Pau Casals
  • Cicle Temporada OBC

Sylvain Cambreling, que ve de dirigir les grans pàgines simfòniques de Messiaen, ens proposa un programa amb obres contrastades però alhora amb un lligam clar: neixen de la sinceritat dels seus autors.

Berlioz, amb la fogositat i l’energia pròpies de la joventut, va plantejar la Fantàstica com a “episodis de la vida d’un artista”, una obra revolucionària i espectacular.
Aquest compositor francès va ser un pioner en el desenvolupament del poema simfònic i, sobretot, en el tractament de l’orquestra, de la qual va extreure recursos i colors impensables fins al moment. Beethoven es va presentar a Viena com a pianista i compositor i, un cop guanyada la reputació en ambdues especialitats, va començar a escriure el que de veritat volia: l’estrena del Concert núm. 4 va sorprendre tothom i també va significar l’última aparició pública de Beethoven com a solista. Obre el programa la “meditació simfònica” de Messiaen, una de les seves primeres obres per a orquestra, que transforma en música el seu pensament místic.

MESSIAEN: Les offrandes oubliées
BEETHOVEN: Concert per a piano i orquestra núm. 4 en Sol major,op. 58
BERLIOZ: Simfonia fantàstica, op.14

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)
Sylvain Cambreling
, director
Garrick Ohlsson, piano

Concerts relacionats

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies.