Temporada Simfònica 19-20

STABAT MATER DE ROSSINI

Mozart 25

  • Dates 25, 26 i 27 d'octubre 2019
  • Preu entrades 12€ / 34€ / 44€ / 59€
  • Sala Sala 1 Pau Casals
  • Durada aprox. 2h
  • Cicle Temporada Simfònica 19-20

Rossini va aconseguir l’èxit gràcies a les seves òperes (“El barber de Sevilla”, “La Cenerentola”, “La gazza ladra”...) i als 37 anys es va retirar de l’escena. Encara viuria 39 anys més, durant els quals només va escriure obres de petit format, excepte aquest grandiós i impressionant “Stabat Mater”: una hora de música intensa digna del millor operista de la primera meitat del segle XIX.

Va ser fruit d’un encàrrec que va rebre a Madrid, però l’obra completa i definitiva va ser estrenada a París l’any 1842. Els elogis van ser unànimes i el seu domini de l’escriptura vocal, evident. Rinaldo Alessandrini, un dels directors més rellevants en el món de la interpretació amb criteris històrics, completa el programa amb una de les simfonies de joventut de Mozart, escrita en l’època en què buscava feina a Itàlia i portava sempre material nou sota el braç. Una obra d’un jove que tenia tota una vida per davant.

MOZART: Simfonia núm. 25 en Sol menor, KV 183 (173dB)
ROSSINI: Stabat Mater

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)
Rinaldo Alessandrini, director
Marta Mathéu, soprano
Marianne Beate Kielland, mezzo
Enea Scala, tenor
Riccardo Zanellato, baix
Cor Madrigal

Concerts relacionats

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies.