COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Temporada OBC

STABAT MATER DE ROSSINI

Mozart 25

  • Dates 25, 26 i 27 d'octubre 2019
  • Preu entrades 12€ / 34€ / 44€ / 59€
  • Sala Sala 1 Pau Casals
  • Durada aprox. 2h
  • Cicle Temporada OBC

DISSABTE
Aquest dissabte 26 d'octubre hi ha convocada una manifestació a Barcelona. Tingueu-ho en compte a l'hora de desplaçar-vos per la ciutat. Hi haurà carrers tallats i desviacions de trànsit durant tota la tarda.
Horari de la convocatòria: A partir de les 17 h, al carrer Marina.
Telèfon de consulta de carrers tallats: Guàrdia urbana 092.


DIUMENGE

La matinada de dissabte 26 a diumenge 27 d'octubre, s'endarrereix una hora el rellotge. A les tres de la matinada caldrà endarrerir una hora els rellotges, seran les dues.
La cursa de bombers programada també per a aquest diumenge 27 d'octubre ha estat cancel·lada.

Rossini va aconseguir l’èxit gràcies a les seves òperes (“El barber de Sevilla”, “La Cenerentola”, “La gazza ladra”...) i als 37 anys es va retirar de l’escena. Encara viuria 39 anys més, durant els quals només va escriure obres de petit format, excepte aquest grandiós i impressionant “Stabat Mater”: una hora de música intensa digna del millor operista de la primera meitat del segle XIX.

Va ser fruit d’un encàrrec que va rebre a Madrid, però l’obra completa i definitiva va ser estrenada a París l’any 1842. Els elogis van ser unànimes i el seu domini de l’escriptura vocal, evident. Rinaldo Alessandrini, un dels directors més rellevants en el món de la interpretació amb criteris històrics, completa el programa amb una de les simfonies de joventut de Mozart, escrita en l’època en què buscava feina a Itàlia i portava sempre material nou sota el braç. Una obra d’un jove que tenia tota una vida per davant.

MOZART: Simfonia núm. 25 en Sol menor, KV 183 (173dB)
ROSSINI: Stabat Mater

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)
Rinaldo Alessandrini, director
Marta Mathéu, soprano
Marianne Beate Kielland, mezzo
Enea Scala, tenor
Riccardo Zanellato, baix
Cor Madrigal

Concerts relacionats