COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Temporada Simfònica 20-21

Sobre Don Giovanni

  • Dates 12, 13 i 14 de febrer 2021
  • Preu entrades 25 € / 35 € / 45 € / 55 €
  • Sala Sala 1 Pau Casals
  • Cicle Temporada Simfònica 20-21

L’Orquestra Nacional d’Espanya (ONE) visita L’Auditori amb un programa encapçalat per una lectura personal de Don Giovanni a càrrec de José Luis Turina. Originalment escrita per a octet de violoncels, la Paráfrasis s’articula en tres seccions elaborades a partir de materials citats i desconstruïts de l’òpera de Mozart.

La gènesi de l’extraordinari Concert en Do per a violoncel de Haydn és indissociable de Joseph Franz Weigl, un virtuós violoncel·lista de l’orquestra de la cort d’Esterházy, de la qual el compositor era director musical. Si bé avui dia és un dels referents indiscutibles del repertori, no va ser fins al 1961 que aquest concert es va redescobrir i editar. Les exigències tècniques d’aquest concert estan a l’altura d’un lirisme ple i una musicalitat aclaparadora.
Robert Schumann va batejar la seva primera simfonia amb el nom de Primavera, amb la intenció de plasmar musicalment l’esclat de l’energia i vivor primaveral, de la mateixa manera que ho havia fet anteriorment amb els lieder Liebesfrühling (Primavera de l’amor), op. 37. De fet, cada un dels moviments de la simfonia portava, inicialment, els títols següents: El començament de la primavera, Capaltard, Alegres companys de joc i Primavera en plena floració, unes indicacions clarament evocadores de la fascinació romàntica per la natura.

José Luis Turina: Paráfrasis sobre “Don Giovanni” per a orquestra de cordes (2000) 11’
Franz Joseph Haydn: Concert per a violoncel i orquestra n. 1 en Do, Hob.VIIb:1 (1765) 24’
Robert Schumann: Simfonia n. 1 en Si b "Primavera", op. 38 (1841) 30’

Orquesta Nacional de España

Asier Polo, violoncel
David Afkham, director

Concerts relacionats