COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Foto Núria Rial
Temporada Simfònica 20-21

Simfonia zero

  • Dates 13 i 14 de març 2021
  • Preu entrades 25 € / 35 € / 45 € / 55 €
  • Sala Sala 1 Pau Casals
  • Cicle Temporada Simfònica 20-21

Vine a veure el concert en viu o segueix-lo on-line a L’Auditori Digital diumenge, 14 de març de 2021 a les 11 h.

El Preludi op. 28 n. 7 de Chopin va servir de punt de partida a Frederic Mompou per encetar les seves Variacions sobre un tema de Chopin, obra magna dins del seu catàleg pianístic elaborada orquestralment per Josep Soler.
Les Sis cançons populars catalanes de Gerhard es van estrenar sota la batuta del compositor i amb la soprano Concepció Badia, el 1931, al Palau de la Música, amb l’Orquestra Pau Casals. Aquí, la música tradicional és un element més dins d’un ric mosaic sonor que l’aproxima a les inquietuds avantguardistes des d’un prisma totalment personal.

DESCARREGA EL PROGRAMA DE MÀ AQUÍ

DESCARREGA LES LLETRES AQUÍ

L’empremta de Felip Pedrell en els compositors més significatius del país de la primera meitat del segle passat (Manuel de Falla i Robert Gerhard) és ben coneguda. La vida a l’exili d’aquests dos compositors dedica diversos homenatges al seu mestre. Pedrelliana, és l’últim dels Homenajes de Falla, així com l’últim moviment de la simfonia Homenatge a Pedrell de Gerhard, composta a Cambridge en ocasió del centenari del naixement de Pedrell i inèdita, en la seva versió completa, fins al 1972, tot i que en l’actualitat només es troba editat el 3r moviment, Pedrelliana.
Robert Gerhard va ser deixeble de Felip Pedrell entre 1916 i 1920. Aquest mestratge, com posteriorment el d’Arnold Schönberg, va marcar una empremta decisiva en la producció de l’autor. El Cançoner de Pedrell recull un seguit de cançons tradicionals catalanes recopilades pel seu mestre i les elabora des d’una perspectiva musical avançada, molt influïda per Béla Bartók.

Frderic Mompou: Variacions sobre un tema de Chopin (orquestració de Josep Soler) 22'
Robert Gerhard: Sis cançons populars catalanes 15'
Robert Gerhard: Pedrelliana (1941) 12'
Robert Gerhard: Cançoner de Pedrell (1941) 19'

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)

Núria Rial, soprano
Francesc Prat, direcció

Concerts relacionats