COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Foto Núria Rial
Temporada Simfònica 20-21

Simfonia zero

  • Dates 13 i 14 de març 2021
  • Preu entrades 25 € / 35 € / 45 € / 55 €
  • Sala Sala 1 Pau Casals
  • Cicle Temporada Simfònica 20-21

L’empremta de Felip Pedrell en els compositors més significatius del país de la primera meitat del segle passat (Manuel de Falla i Robert Gerhard) és ben coneguda. La vida a l’exili d’aquests dos compositors dedica diversos homenatges al seu mestre: en el cas de Falla, Pedrelliana, l’últim dels seus Homenajes, i en el cas de Gerhard, la simfonia Homenatge a Pedrell, composta a Cambridge en ocasió del centenari del naixement de Pedrell i inèdita, en la seva versió completa, fins al 1972. Aquesta simfonia recupera elements de l’òpera La Celestina, de Pedrell (1904), obra que no havia estat interpretada mai.

Les Sis cançons populars catalanes de Gerhard es van estrenar sota la batuta del compositor i amb la soprano Concepció Badia, el 1931, al Palau de la Música, amb l’Orquestra Pau Casals. Aquí, la música tradicional és un element més dins d’un ric mosaic sonor que l’aproxima a les inquietuds avantguardistes des d’un prisma totalment personal.
El Preludi op. 28 n. 7 de Chopin va servir de punt de partida a Frederic Mompou per encetar les seves Variacions sobre un tema de Chopin, obra magna dins del seu catàleg pianístic elaborada orquestralment per Josep Soler.

Robert Gerhard: Sis cançons populars catalanes (1928-31) 15'
Mompou: Variacions sobre un tema de Chopin (orquestració de Josep Soler) 22'
Robert Gerhard: Simfonia Homenatge a Pedrell (1941) 36'

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)

Núria Rial, soprano
Francesc Prat, direcció

Concerts relacionats