Foto de Ray Chen
Temporada OBC

SHÉHÉRAZADE I KORNGOLD AMB XIAN ZHANG

I EL VIOLÍ DE RAY CHEN

  • Dates 22, 23 i 24 de febrer 2019
  • Preu entrades 10€/33€/43€/58€
  • Sala Sala 1 Pau Casals
  • Cicle Temporada OBC

Els contes de Les mil i una nits es van convertir en l’obra simfònica més popular de Rimski-Kórsakov, un compositor-mariner que va viatjar pels set mars (era membre de la Marina Imperial Russa) i que va posar sobre la partitura els colors i els ritmes de l’Orient Mitjà.

En aquest fresc orquestral va explotar l’exotisme d’un imaginari aventurer i romàntic on és fàcil trobar-hi pinzellades de Simbad, de la princesa Shéhérazade, dels perills del mar i de les magnífiques festes a Bagdad. Korngold va revolucionar la música cinematogràfica de Hollywood amb el seu llenguatge post romàntic però, quan se’n va cansar (amb dos Òscars sota el braç), va tornar a la seva estimada música simfònica. L’any 1947 va escriure un dels concerts per a violí més destacats del segle XX, carregat de passió i dedicat a Alma Mahler. Segons el mateix autor, “per tocar-lo cal un Caruso i un Paganini alhora”. El programa, dirigit per la gran directora xinesa Xian Zhang s’obrirà amb una obra d’un compatriota seu: el Tan Dun, un dels més internacionals del moment, autor de la música dels Jocs de Pequín i guardonat amb un Òscar per la seva música cinematogràfica.

TAN DUN: Internet Symphony núm. 1: “Eroica”
KORNGOLD: Concert per a violí i orquestra op. 35
RIMSKI-KÓRSAKOV: Shéhérazade, op.
35

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)
Xian Zhang
, directora
Ray Chen, violí

Concerts relacionats

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies.