COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Foto Sheku Kanneh-Mason
Temporada Simfònica OBC 21-22

Romeu i Julieta

Play vídeo
Escolta’l a Spotify
  • Dates 17, 18 i 19 de setembre 2021
  • Preu entrades 25 € / 35 € / 45 € / 55 €
  • Sala Sala 1 Pau Casals
  • Cicle Temporada Simfònica OBC 21-22

Vine a veure el concert en viu o segueix-lo on-line gratuïtament a L’Auditori Digital diumenge, 19 de setembre de 2021 a les 11 h.

El paradigma de l'amor en forma d'anhel inassolible es troba, sens dubte, en les pàgines de Romeu i Julieta. Shakespeare transmet magistralment la tensió entre amor jove i alliberador i societat adulta i opressora, un clàssic que perviu avui dia i que és una font constant de relectures. Sergéi Prokófiev es va basar en aquest text dramàtic per compondre el ballet Romeu i Julieta, una de les obres més cèlebres de l'autor i farcida de temes i motius icònics.

PROGRAMA DE MÀ

El concert per a violoncel d'Edward Elgar és una de les últimes peces del seu catàleg, plena de maduresa i amb una orquestració transparent. Pedra angular del repertori modern per a violoncel, el solista alterna un teixit de recitatius melangiosos i elegíacs amb seccions de vivor fulgent.
La música de Bernat Vivancos, compositor convidat a la temporada 2021-2022, és una recerca constant d’una harmonia viva i esplendent. Amb U, per a gran orquestra, l'autor fa un pas endavant amb el seu llenguatge compositiu i arriba a una cota inusitada de risc estètic: el llenguatge microtonal s'insereix en el discurs orquestral en forma de xoc de textures, amb una escriptura que combina magmes sonors amb seqüències de lluminositat i nitidesa.

Bernat Vivancos: U (2021) 20' - Estrena mundial, obra encàrrec
Edward Elgar: Concert per a violoncel en mi m, op. 85 (1919) 32'
Sergéi Prokófiev: Romeu i Julieta, op. 64 (1935). Selecció 20'

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)

Sheku Kanneh-Mason, violoncel
Duncan Ward, direcció

Concerts relacionats