Foto de Kazushi Ono
Temporada OBC

ROMEU I JULIETA DE PROKÓFIEV

AMB KAZUSHI ONO

  • Dates 17, 18 i 19 de maig 2019
  • Preu entrades 10€/33€/43€/58€
  • Sala Sala 1 Pau Casals
  • Cicle Temporada OBC

Les obres de Shakespeare han estat musicades per dotzenes de compositors, però Romeu i Julieta és el drama que ha inspirat més notes musicals ja sigui en forma d’òpera, d’obertura o de ballet, com el que va escriure Prokófiev l’any 1935.

Conté fragments intensos, romàntics, enèrgics, descriptius i fins i tot violents, però és considerada una de les obres indispensables de l’autor pel seu lirisme desbordant. La primera producció de Romeu i Julieta es va cancel·lar perquè es va considerar “una música de ballet indansable”, però a poc a poc es va anar imposant tant en el repertori del ballet clàssic com en el simfònic. A la mateixa època, l’altre gran autor del règim soviètic, Dmitri Xostakóvitx, també escrivia música de ballet, però amb un caràcter completament diferent, salpebrat de bon humor, lleuger i simpàtic. El programa es completa amb un concert dedicat a l’instrument tradicional japonès per excel·lència: el shamisen, un parent oriental de la nostra guitarra o del llaüt. L’obra és un encàrrec de l’OBC i serà una de les protagonistes durant la gira que la nostra orquestra realitzarà al Japó.

XOSTAKÓVITX: Ballet Suite núm. 1
SANTCOVSKY: Concert per a dos shamisens i orquestra. Encàrrec OBC, Fundación SGAE, AEOS.
PROKÓFIEV: Romeu i Julieta (selecció)

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)
Kazushi Ono
, director
Germans Yoshida, shamisens

Concerts relacionats

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies.