COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Enrere

Rinaldo Alessandrini dirigeix l'Stabat Mater de Rossini amb les veus d'Enea Scala, Riccardo Zanellato, Marta Mathéu i Marianne Beate Kielland

Aleix Palau
Rinaldo Alessandrini dirigeix l'Stabat Mater de Rossini amb les veus d'Enea Scala, Riccardo Zanellato, Marta Mathéu i Marianne Beate Kielland

Alessandrini es posa al capdavant de l'OBC per dirigir la gran obra coral de Rossini i la Simfonia núm. 25 de Mozart. Enea Scala, un dels tenor rossinians del moment, debuta a Barcelona amb l'oratori del mestre de Pesaro en la que serà la seva segona actuació a l'Estat. El 25, 26 i 27 d'octubre a la Sala 1 Pau Casals de L'Auditori.

El proper cap de setmana la temporada de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya farà el cinquè concert de la temporada amb el gran oratori de Gioacchino Rossini, l'Stabat Mater, i amb la interpretació de la Simfonia núm. 25 de Wolfgang Amadeus Mozart.

El director romà Rinaldo Alessandrini, un dels grans referents de la música historicista, es posarà al capdavant de l'OBC i el Cor Madrigal per fer una acurada lectura d'aquest títol. Amb ells estaran alguns dels solistes més interessants del panorama actual, com és el cas del tenor Enea Scala, una de les veus rossinianes més destacades a nivell internacional, que debutarà a Barcelona, l'aclamadíssim baix Riccardo Zanellato, la mezzosoprano Marianne Beate Kielland i la soprano catalana Marta Mathéu.

Rossini va escriure el seu Stabat Mater per Madrid, on va ser estrenat el 1833. Posteriorment el compositor de Pesaro va revisar-lo i va ser presentat en la seva versió definitiva l'any 1842 a París. Els elogis van ser unànimes per l'elegància de la peça i l'absolut domini de l’escriptura vocal.

Rinaldo Alessandrini completarà el programa amb una de les simfonies de joventut de Mozart, la número 25, escrita en l’època en què buscava feina a Itàlia i portava sempre material nou sota el braç. Una obra d’un jove que tenia tota una vida per davant.