COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Temporada Simfònica 20-21

Ramificacions

  • Dates 27, 28 i 29 de novembre 2020
  • Preu entrades 25 € / 35 € / 45 € / 55 €
  • Sala Sala 1 Pau Casals
  • Cicle Temporada Simfònica 20-21

La música hongaresa del segle XX té dos noms indefugibles: Béla Bartók i György Ligeti. El primer beu de la font infinita del folklore local, no només per catalogar-lo i estudiar-lo, sinó com a punt de partida per transformar les estructures de la tradició clàssica austrohongaresa i elaborar un llenguatge musical propi i innovador que resulta imprescindible per entendre el segle passat. La Música per a corda, percussió i celesta, elaborada seguint les pautes de la proporció àuria, és una de les obres més reconegudes de l’autor.

La manipulació intervàlica per a la creació d’escales i modes propis –i allunyats de la tonalitat clàssica– de Bartók és una baula compartida amb György Ligeti. Autor d’una generació posterior a la de Bartók i testimoni de la barbàrie de la meitat del segle XX, Ligeti assimila de manera heterodoxa tots els «ismes» posteriors al 1945 i els processa d’una manera única i inconfusible. Ramifications és un treball del color de blocs sonors fluctuants elaborat a partir de l’alteració del temperament igual.
Completen el programa l’estrena absoluta d’Homenaje a Ligeti, de Sofía Martínez, i el Concert per a piano núm. 23 de Wolfgang Amadeus Mozart, obra amb una factura de gran maduresa i un lirisme ingent, del qual l’Adagio central ha esdevingut un cim del repertori clàssic.

György Ligeti: Ramifications per a orquestra de cordes (1968) 10'
Wolfgang Amadeus Mozart: Concert per a piano i orquestra núm. 23 en La major, K 488 (c. 1784-86) 25'
Sofía Martínez: Homenaje a Ligeti (2020) 6' - Estrena mundial
Béla Bartók: Música per a cordes, percussió i celesta, Sz.106 (1936) 28'

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)

Khatia Buniatishvili, piano
Ludovic Morlot, direcció

Concerts relacionats

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies.