COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Temporada Simfònica 20-21

Prélude

  • Dates 11, 12 i 13 de desembre 2020
  • Preu entrades 25 € / 35 € / 45 € / 55 €
  • Sala Sala 1 Pau Casals
  • Cicle Temporada Simfònica 20-21

Un dels trets distintius de la música francesa és la cura pel color. Des de Jean-Philippe Rameau fins a l’espectralisme, passant per Hector Berlioz i Claude Debussy, podem trobar una concepció de la instrumentació i de l’orquestració refinada i voluptuosa, amb una atenció especial pels jocs tímbrics. Georges Bizet va compondre la seva primera simfonia amb només 17 anys, i des d’aleshores l’obra va romandre desconeguda fins al 1935, quan va ser reconstituïda com un dels referents del repertori francès del segle XIX.

El Preludi a la sesta d’un faune de Claude Debussy pren el nom del text homònim de Stéphane Mallarmé. Un treball de fragments musicals tractats com a successions d’esbossos d’escenes panteistes fa que la rellevància d’aquesta obra sigui cabdal per entendre tant la música orquestral del segle passat com la dansa moderna a partir de la versió que en va coreografiar Vaslav Nijinski.
El Concert per a flauta de Marc-André Dalbavie, dedicat a Emmanuel Pahud, és una recerca valenta de les possibilitats del color tímbric i del procés sonor com a impulsors d’un virtuosisme que mai resulta sobrer.

Georges Bizet: Simfonia núm. 1 en Do major (1855) 32'
Marc-André Dalbavie: Concert per a flauta (2006) 18' - Estrena nacional
Claude Debussy: Prélude à l'après-midi d'un faune, L 86 (1894) 11'

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)

Emmanuel Pahud, flauta
Kazushi Ono, direcció

Concerts relacionats

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies.