COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Enrere

El pianista Javier Perianes, nova estrella de L'Auditori Digital

Aleix Palau
El pianista Javier Perianes, nova estrella de L'Auditori Digital

El solista interpretarà el Concert n. 23 de Mozart amb l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya i la direcció de Ludovic Morlot.

Aquest divendres el pianista Javier Perianes arriba a la temporada de tardor de L'Auditori de Barcelona per oferir un concert excepcional amb l'OBC i el director Ludovic Morlot. Una cita que es podrà seguir en directe a través de L'Auditori Digital el 27 de novembre a les 19 h.

Perianes tocarà el Concert per a piano n. 23 de Wolfgang Amadeus Mozart, obra de maduresa escrita al mateix temps que la seva òpera Le nozze di Figaro i que presenta, precisament, traces que ens recorden la música escènica, com trobem al seu sublim Adagio central o al Rondó final.

L'altre protagonista de la vetllada serà György Ligeti l'obra del qual, Ramificacions, dona títol a aquest programa. Ligeti, autor fonamental en la història musical del segle XX, assimila de manera heterodoxa tots els "ismes" posteriors al 1945 i els processa d’una manera única i inconfusible. Ramifications és un treball del color de blocs sonors fluctuants elaborat a partir de l’alteració del temperament igual. Al voltant de la seva figura, divendres viurem també l'estrena absoluta de l'obra Homenaje a Ligeti de la compositora Sofía Martínez, encàrrec de L'Auditori de Barcelona.

D'una generació anterior, Béla Bartók personalitza, amb Ligeti, l'avantguarda musical honagersa. Amb el folklore local com a pal de paller, el compositor va transformar les estructures de la tradició clàssica austrohongaresa per elaborar un llenguatge musical propi i innovador que resulta imprescindible per entendre el segle passat. La Música per a corda, percussió i celesta, elaborada seguint les pautes de la proporció àuria, és una de les obres més reconegudes de l’autor.

L'Auditori de Barcelona continuarà la seva activitat en directe a través de L’Auditori Digital, que supera ja els 2.000 subscriptors, i tornarà a obrir les seves portes al públic general el proper 4 de desembre i al públic escolar l’1 de desembre.

L'activitat presencial es reprendrà l’1 de desembre amb les produccions per a escoles de >Ma, me, mi Mozart i L’OBC balla Ravel del Projecte Educatiu de L’Auditori, sempre que les instruccions de la desescalada ho permetin, i el dia 4 de desembre amb la visita de Lina & Raül Refree dins del cicle Sit back.