COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Temporada Simfònica 20-21

Un tema de Haydn

  • Dates 30 i 31 d'octubre 2020
  • Preu entrades 25 € / 35 € / 45 € / 55 €
  • Sala Sala 1 Pau Casals
  • Cicle Temporada Simfònica 20-21

Johannes Brahms va escriure una de les seves pàgines més cèlebres per a orquestra endinsant-se en la generació clàssica. La música de Ludwig van Beethoven i de Franz Joseph Haydn és el paradigma de treball motívic mínim en què Brahms s'emmiralla, conscient de ser continuador de la tradició simfònica vienesa. De la mateixa manera que els clàssics recorren a temes d'aparença simple per a elaborar un conjunt de variacions que ultrapassen el tema de partida, Brahms utilitza un tema dels Divertimenti atribuïts a Haydn per a realitzar vuit variacions que exploten tota la paleta de recursos orquestrals.

La música de Béla Bartók i Zoltan Kódaly és indissociable de la gran coneixença que ambdós compositors tenien de la música popular hongaresa. Kodály reviu els paisatges sonors de la seva infantesa a les Danses de Galánta, compostes a partir de verbunkos -danses del segle XVIII- amb gran vitalitat.
El concert per a viola de Georg Philipp Telemann en Sol Major és la primera obra concertant per a viola coneguda, i també una de les més interpretades per aquest instrument, juntament amb la Sonata de György Ligeti. La música de Manuel Pla, un dels principals compositors catalans del segle XVIII, encapçala aquest concert.

Manuel Pla i Agustí: Obertura en Fa (1757) 8'
Georg Philipp Telemann: Concert per a viola en Sol, TWV 51:G9 (c. 1716-1721) 14'
György Ligeti: Loop i Presto con sordino, dos moviments de la sonata per a viola (1991-1994) 5'
Johannes Brahms: Variacions sobre un tema de Haydn en Si b, op. 56a (1873) 18'
Zoltán Kodály: Danses de Galánta (1933) 16'

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)

Antoine Tamestit, viola
Giedrė Šlekytė, direcció

Concerts relacionats

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies.