Altres Concerts de l'OBC

L'OBC AL CASTELL DE PERALADA

RÈQUIEM DE VERDI

  • Dates 5 de juliol 2018
  • Preu entrades De 50 € a 130 €
  • Sala Castell de Peralada
  • Cicle Altres Concerts de l'OBC

La mort de l’escriptor i poeta del Risorgimento, Alessandro Manzoni, va colpir de manera significativa l’interior de Giuseppe Verdi. El compositor, molt tocat ja per la mort de l’il·lustre Rossini cinc anys abans, va decidir composar i dedicar a la memòria de l’autor d’I promesi sposi, aquesta Messa da Requiem avui considerada l’obra més espectacular del seu catàleg.

L’estrena mundial d’aquesta obra sacra va tenir lloc a l’església de San Marco de Milà el mateix dia que es commemorava el primer aniversari de la mort de Manzoni. I des del dolor, Verdi va construir una obra mestra a partir de l’embrionari tema Dies irae. El resultat va ser una majestuosa composició espiritual dividida en 7 parts, una obra mestra que segueix la tradició litúrgica repartint les parts vocals entre els quatre intèrprets tradicionals, deixant un important espai al llarg de tota l’obra pel cor i amb un apartat musical farcit de dramatisme i d’una expressivitat teatral aclaparadora. La soprano Leah Crocetto, la mezzosoprano Ekaterina Gubanova, el tenor Charles Castronovo, el baix Alexander Vinogradov i el Cor Intermezzo, seran els encarregats de posar les veus a una obra tant intensa com solemne. L’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) sota la direcció de Giampaolo Bisanti interpretaran la partitura d’intensa melodia i força rítmica. S’aixeca el teló d’una nova edició i amb les primeres notes, el record de Carmen Mateu serà amb nosaltres al llarg de tota l’obra.

VERDI: Messa da Requiem

Orquestra Simfònica de Barcelona
i Nacional de Catalunya (OBC)
Giampaolo Bisanti
, director musical
Leah Crocetto, soprano
Ekaterina Gubanova, mezzosoprano
Charles Castronovo, tenor
Alexander Vinogradov, baix
Coro Intermezzo
José Luis Basso
, direcció del cor

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies.