COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Temporada Simfònica 20-21

Metamorfosis

  • Dates 24 i 25 d'octubre 2020
  • Preu entrades 25 € / 35 € / 45 € / 55 €
  • Sala Sala 1 Pau Casals
  • Cicle Temporada Simfònica 20-21

Tres punts de referència, des de François Couperin fins a Richard Strauss, permeten traçar un trajecte a través de la idea de transformació. Metamorphosen de Richard Strauss, una de les darreres obres de l'autor i escrita durant els últims mesos de la Segona Guerra Mundial, és una elegia «al final del període més terrible de la història de la humanitat».

DESCARREGA EL PROGRAMA DE MÀ AQUÍ

Amb un llenguatge íntim i personal, i amb un desplegament orquestral concentrat en un grup de cordes, Strauss desenvolupa fins a l'infinit unes idees melòdiques mínimes, algunes d'elles extretes de la marxa fúnebre de la Simfonia Heroica de Beethoven.
El Concert núm. 24 per a piano i orquestra de Wolfgang Amadeus Mozart és una de les obres de referència indiscutibles del catàleg de maduresa de l'autor, un cim de l'estil clàssic amarat d'una intensitat tràgica.
Thomas Adés, compositor convidat a L'Auditori aquesta temporada, presenta una lectura particularment lluminosa i policromista de la música de François Couperin a partir de tres peces breus per a clavicèmbal, orquestrades per un conjunt instrumental inusual que descobreix un univers sonor intricat i fascinant.

Thomas Adès: Three studies from Couperin (2006) 14'
Wolfgang Amadeus Mozart: Concert per a piano n. 24 en do m, KV 491 (1786) 30'
Richard Strauss: Metamorphosen (1945) 28'

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)

Sebastian Knauer, piano
Joseph Bastian, direcció

Concerts relacionats