COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Enrere

L'OBC enregistra obres de les compositores Sofía Martínez i Núria Giménez Comas per al segell discogràfic de L'Auditori de Barcelona

Aleix Palau
L'OBC enregistra obres de les compositores Sofía Martínez i Núria Giménez Comas per al segell discogràfic de L'Auditori de Barcelona

L'enregistrament, dirigit per Benjamin Shwartz, estarà disponible pròximament a L'Auditori Digital.

L'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya enregistra aquesta setmana obres de les compositores Sofía Martínez i Núria Giménez Comas. Amb la direcció de Benjamin Shwartz, les obres han estat estrenades o interpretades per l'OBC o s'escoltaran durant la present temporada.

L'enregistrament, que s'està duent a terme aquests dies a la Sala 1 Pau Casals de L'Auditori de Barcelona, estarà pròximament disponible al segell discogràfic que ha presentat aquesta temporada L'Auditori i que es pot gaudir a través de la plataforma L'Auditori Digital. Aquest projecte referma la voluntat de fer un pas endavant amb les obres de nova creació per tal d'enregistrar-les en alta qualitat i amb totes les prestacions que requereix un disc d'estudi.

De la compositora Núria Giménez Comas s'està gravant Light Nostalgie, Yearning for…, de la que aquest cap de setmana passat se'n va fer l'estrena mundial a L'Auditori de Barcelona, i Ad limen caeli per a orquestra de cambra, una revisitació de fragments, imatges, harmonies i passatges de la Missa en Si menor de Johann Sebastian Bach.

Respecte a Sofía Martínez, s'enregistra el tríptic Mañana-Homenaje a Ligeti, estrenat per l'OBC al novembre, Utopia i A lo lejos.

Núria Giménez Comas
Molt interessada en la música mixta i en projectes col·laboratius, ha rebut encàrrecs d'ensembles com Proxima Centauri, Espai Sonor, Geneva Camerata, BCN216, l'Orquestra de Cadaqués, Aleph Guitar Quartet, de Festivals com el Festival Ensems, Mixtur i d'institucions com Radio France, Grame, Ircam, Fundació BBVA, CNDM, GMEM amb les ajudes de l'INAEM, del Ministeri de Cultura Francès, de la Fundació SGAE i l'Institut Valencià de Cultura. Les seves obres han estat presentades als festivals ManiFeste, Présences (París), Archipel (Ginebra), Biennale Musique en Scène (Lió), BCNClàssics, Ibermúsica, entre altres.

Ha estat premiada a concursos com el II Concurs Internacional de Composició Musical "Eulalio Ferrer" de Mèxic, Concurs de Composició Coral de l'EACC (European Association for Choral Conductors), Concurs Internacional de Composició per a instrument i dispositiu electrònic de Bourges. Ha rebut el Premi Col·legi d'Espanya-INAEM 2012 i el 1r premi de la III Concurs Edison-Denisov.

Realitza classes magistrals i conferències sobre la seva música, així com sobre la música mixta a diferents Institucions de França i Suissa, com a l'Institut Cervantes (Bordeus), a l'Cursus de l'Ircam, a l'ICST del ZHdK de Zuric, al Hochschule de Stuttgart o a l'Esmuc, entre altres.


Sofía Martínez
Realitza estudis de Piano al Conservatori Superior de Música de Madrid amb Manuel Carra i de composició a l' Escola de Música "J. Guridi "de Vitòria amb Carmelo Bernaola. El 1992 es trasllada a París on realitza cursos de composició amb Emmanuel Nunes, d'anàlisi musical, orquestració i composició al Conservatori Superior de París amb Marc André Dalbavie, Alain Louvier, Betsy Jolas i Direcció d'Orquestra a l'École Nationale de Musique d'Evry amb Nicolas Brochot.

Ha participat en cursos i simposis amb Luis de Pablo, Luigi Nono, Pierre Boulez i Cristóbal Halffter. Ha obtingut el premi de composició "Eresbil " i ha rebut una menció especial per la seva obra Apol·lo i Dafne al concurs de composició del Col·legi d'Espanya i de l'INAEM. Les seves obres han estat objecte d'encàrrecs pel CDMC, INAEM, Ministeri de Cultura francès, Govern Basc i Quinzena Musical.

També ha realitzat arranjaments per als ballets Olaeta. Entre 1996 i 2004 va ser professora a l'École Nationale de Musique de Sevran, l'École de Musique de Parmain i el Conservatori de Paris XVI. Entre el 2007 i el 2012 va ser professora de composició al Conservatori Superior de Las Palmas .