COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Enrere

L’OBC interpreta la simfonia Kaddish per primera vegada i torna a programar West Side Story al juliol pel Centenari Bernstein

Lisi Andrés
L’OBC interpreta la simfonia Kaddish per primera vegada i torna a programar West Side Story al juliol pel Centenari Bernstein

Els amants de la música de Bernstein tindran una nova oportunitat per gaudir de la pel·lícula amb la banda sonora en directe el 18 i 19 de juliol.

L’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya es troba immersa en la celebració del centenari de Leonard Bernstein. Aquest cap de setmana (16, 17 i 18 de febrer) interpretarà per primera vegada la seva Simfonia núm. 3, més coneguda com a Kaddish, que Bernstein va dedicar a John Fitzgerald Kennedy assassinat tres setmanes abans de l’estrena. Per interpretar-la a la Sala 1 Pau Casals de L’Auditori, Kazushi Ono, compta amb la col·laboració especial de la soprano Ilona Krzywicka i de l’actor Andrew Tarbet que farà de narrador. Es tracta d’una de les grans obres simfònico-corals del compositor i per això hi participaran també el Cor Lieder Càmera, el Cor Madrigal i VEUS-Cor Infantil Amics de la Unió i l’Orquestra Simfònica de l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Un programa que té com a solista convidat Nikolaj Znaider, un dels millors violinistes europeus actuals que interpretarà el virtuosístic Concert per a Violí de Max Bruch. Un programa que s’inicia amb l’estrena absoluta d’Illa Esperança que L’OBC i L’Auditori han encarregat a Arnau Tordera per al projecte social Et toca a tu, que en aquesta edició permetrà als joves de la Big Band de l’Institut Guillem Catà de Manresa i de la Coral de les Escodines compartir escenari amb l’Orquestra.

TORNA UN DELS ÈXITS DE LA TEMPORADA: WEST SIDE STORY
Després d’exhaurir totes les entrades per a les tres funcions del gener, el gran èxit de la temporada, West Side Story, es podrà tornar a gaudir a L’Auditori el proper mes de juliol. Els dies 18 i 19 de juliol els amants de la música de Bernstein podran tornar a gaudir de la interpretació d’aquesta magnífica banda sonora en directe mentre es projecta la pel·lícula en pantalla gegant. Els amors entre Maria i Tony i els enfrontaments entre els sharks i els jets es tradueixen en el mosaic de ritmes i colors que va fer d’aquesta pel·lícula la millor de l’any 1961. West Side Story és la quarta pel·lícula més oscaritzada de la història: va rebre 10 estatuetes, inclosa la de millor pel·lícula i la de millor música. I si parlem específicament de musicals cinematogràfics és, de llarg, el musical més premiat de tots els temps. La instrumentació per a la pel·lícula requereix ben bé el triple de músics que la original per al teatre, fet que va contribuir a incrementar-ne l’espectacularitat i a convertir en immortals cançons com Maria, Tonight o America. Jerome Robbins, el coreògraf i director, va arribar a estrenar més de 30 espectacles a Broadway, però amb West Side Story va entrar definitivament a la història daurada del gènere.