COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Enrere

L’OBC tanca temporada amb la simfonia Tità de Mahler i el retorn d' Achúcarro

Lisi Andrés
L’OBC tanca temporada amb la simfonia Tità de Mahler i el retorn d' Achúcarro
L’OBC dedicarà el concert de diumenge a la celebració del 30è aniversari de Catalunya Música que farà una transmissió especial des de L’Auditori

L’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya tanca aquest cap de setmana la temporada 16-17 a L’Auditori amb un triple concert en què Kazushi Ono dirigirà la Simfonia núm 1 en Re major “Tità” de Mahler. Una orquestra grandiosa, una estructura «titànica» i un domini de la instrumentació que condueix qui l’escolta pels moments més delicats fins a la força impactant del llenguatge simfònic. Mahler deia d’aquesta partitura: «L’obra s’ha fet tan enormement poderosa… És com si de mi sortís un torrent!».

Els tres concerts de cloenda tindran també un convidat solista molt especial, el pianista Joaquín Achúcarro que, a punt de celebrar els seus 85 anys, ha escollit per a L’Auditori la peça amb què va debutar quan en tenia només 15: el Concert núm. 20 de Mozart. Aquesta és l’obra més popular i, alhora, la més madura de l’autor i a L’Auditori en podrem gaudir a mans d’un mite vivent del piano.

Estrena a Europa de l’obra del jove compositor barceloní Fabià Santcovsky, Cuadro de presencia,

El programa començarà amb l’estrena a Europa de l’obra del jove compositor barceloní Fabià Santcovsky, Cuadro de presencia, guardonada en un dels concursos internacionals més exigents., el Concurs Internacional Toru Takemitsu 2015. Aquesta és la seva primera obra per a orquestra i va ser estrenada a la sala de concerts de l’Òpera de Tòquio per Kazumasa Watanabe al capdavant de la Filharmònica de Tòquio.

CELEBREM ELS 30 ANYS DE CATALUNYA MÚSICA DES DE L'AUDITORI

L’OBC s’afegeix als actes de celebració dels 30 anys de Catalunya Música i l’emissora convertirà la transmissió de l’últim concert de la temporada en una autèntica festa. Per fer-ho possible, diumenge Joan Vives transmetrà i comentarà el concert des de dalt de l’escenari de la Sala 1 Pau Casals de L’Auditori i, a més, durant la transmissió, se sortejarà entre els oients de l’emissora un abonament per a dues persones per assistir a sis dels concerts de la propera temporada de l’OBC 2017-2018, un premi inoblidable que vol reconèixer la fidelitat del públic a Catalunya Música i a l’orquestra.