COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Enrere

L’OBC tanca la temporada 2016-2017 amb un 73% d’ocupació

Lisi Andrés
L’OBC tanca la temporada 2016-2017 amb un 73% d’ocupació
Un total de 108.500 espectadors han passat per L’Auditori aquesta temporada per escoltar algun dels concerts de la temporada de l’OBC

L’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya ha acomiadat aquest cap de setmana la temporada 16-17 amb tres concerts que han reunit més de 5.500 persones a L’Auditori per gaudir de la simfonia Tità de Mahler, dirigida per Kazushi Ono i de les mans expertes de Joaquín Achúcarro i el Concert núm. 20 de Mozart.

L’OBC tanca així una temporada que ha tingut 108.500 espectadors i que ha mantingut l’ocupació mitjana al voltant del 73%, molt semblant a la de la temporada anterior que es va situar prop del 74%. La temporada 15-16 els espectadors van ser 117.567, una diferència que s’explica perquè es van celebrar 4 concerts més. La recaptació la temporada 16-17 ha sigut de 2.694.593, 35 milions d’euros respecte els 2.745.950 milions d’euros de la temporada anterior.

El programa El Wagner més simfònic, dirigit per Kazushi Ono, encapçala la llista dels concerts que més públic han reunit a L’Auditori aquesta temporada.

El programa El Wagner més simfònic, dirigit per Kazushi Ono, encapçala la llista dels concerts que més públic han reunit a L’Auditori aquesta temporada. El segueixen El 1r de Txaikovski i la Consagració de la Primavera amb Gabriela Montero i Jaime Martín, el Rèquiem de Verdi, 360º, amb Kazushi Ono a la batuta, Kazushi Ono dirigeix la Simfonia Tità de Mahler i el concert inaugural Kazushi Ono dirigeix Rakhmàninov i Txaikovski amb Leif Ove Andsnes com a solista convidat.

Pel què fa als abonament, l’OBC ha comptat la temporada 16-17 amb un total de 6.919 abonats i en el primer més de llançament de la nova temporada la taxa de renovació supera ja el 92%. Dels cinc concerts de la temporada 17-18 que fins ara han despertat més interès per part del públic quatre estan dirigits pel mestre Kazushi Ono. Encapçala la llista el protagonitzat per Maria João Pires i Ignasi Cambra seguit de la Simfonia del Nou Món, dirigida per Antoni Wit, El doble concert de Brahms amb els germans Tomàs del Quartet Casals, L’Heroica de Beethoven i El Rèquiem de Dvorák. La temporada començarà el proper 29 de setembre a L’Auditori i els abonaments es poden comprar fins aquesta data.

ACABA LA TEMPORADA PERÒ QUEDEN ALGUNES CITES IMPORTANTS

9 de Juny- Et Toca a Tu – 3 euros
El proper 9 de juny a les 20:30h l’OBC celebra el seu concert més integrador. Et toca a tu és un projecte participatiu impulsat per L'Auditori en què persones que pertanyen a col·lectius vulnerables i en risc d’exclusió treballen al llarg d'un any per preparar i coordinar un gran concert amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya. Més de 250 famílies han participat en l'edició d'enguany, que culminarà amb un gran concert sota la direcció d'Alfons Reverté, i es representarà una peça anomenada La panera dels tresors, composta per a l'ocasió pel músic Vicent Pérez 'Coleto'. Es tracta d’una suite amb 11 moviments per a orquestra, orquestra infantil i cor infantil, amb temàtica sobre els drets humans dels nens i nenes. Els participants d'aquest curs són l'Escola Baró de Viver, integrant del Projecte 4 Cordes, i l'orquestra comunitària de Ciutat Vella, Riborquestra. Ambdós són projectes pioners al nostre país en la utilització de la pedagogia musical com a eina de transformació social dins de comunitats amb un alt risc d'exclusió social

13 de Juliol Bowie Symphonic- Blackstar in concert
El proper 13 de juliol l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya oferirà el concert Bowie Symphonic a L’Auditori en el marc de les activitats complementàries a la gran exposició David Bowie is que es pot veure al Museu del Disseny de Barcelona. Es tracta d’un concert simfònic, dirigit i arranjat per Evan Zyporyn, que revisarà l’obra més recent de Bowie, Blackstar, transformant simfònicament cançons com Lazarus, Blackstar o Girl Loves Em, en un concert per a violoncel i orquestra que aprofita la similitud del color sonor del violoncel amb el de la veu humana.

Aquesta producció, estrenada el març passat al Kresge Auditorium de Massatchussets (EUA), estarà protagonitzada per l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, amb més de 65 músics sobre l’escenari, i té com a solista convidada Maya Beiser, una violoncel·lista nord-americana nascuda a Israel que ha revolucionat el món del violoncel amb un repertori eclèctic i d'avantguarda, amb el qual ha estat capaç de fer créixer de manera insospitada les possibilitats del seu instrument. Bowie Symphonic s’inclou dins la programació del Festival Grec.