COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Enrere

L’OBC proposa una nova dimensió del Rèquiem de Verdi amb un mapping creat expressament per a la Sala 1 de L’Auditori

Lisi Andrés
L’OBC proposa una nova dimensió del Rèquiem de Verdi amb un mapping creat expressament per a la Sala 1 de L’Auditori
Kazushi Ono dirigeix aquesta obra monumental amb les veus de Carmen Solís, Ana Ibarra, Bruno Ribeiro, Michele, Pertusi, l’Orfeó Català i el Cor Jove de l’Orfeó Català

L’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya estrena aquest cap de setmana a L’Auditori una visió molt especial del Rèquiem de Verdi que es combina amb un treball d’art visual per proporcionar al públic una nova experiència al voltant d’aquesta magnífica obra. Kazushi Ono dirigeix aquest concert que compta amb un repartiment de luxe encapçalat per la soprano Carmen Solís, que juntament amb la mezzosoprano Ana Ibarra, el tenor Bruno Ribeiro, el baix Michele Pertusi, l’Orfeó Català i el Cor Jove de l’Orfeó Català posaran veu a aquesta partitura monumental.

Per tal de proporcionar una nova dimensió a la interpretació del Rèquiem l’OBC i L’Auditori han ideat un mapping concebut expressament per a les parets de la Sala 1 Pau Casals i desenvolupat per l’empresa Slidemedia. La projecció s’ha concebut com un acompanyament visual sobre les superfícies de la sala que acostarà al públic imatges de la natura i altres d’abstractes que evoquen les pròpies imatges que genera l’obra amb el seu joc de contrastos de llum i ombra. La unió de text, música i imatge permeten emfasitzar l’experiència emocional i espiritual que proporciona l’escolta del Rèquiem i gaudir-lo d’una forma nova aprofitant les possibilitats que ofereixen les noves tecnologies, sempre respectant la primacia de la música.

Per desenvolupar aquest projecte l’Orquestra Simfònica de Barcelona ha unit forces amb l’Orquesta Sinfónica de Castilla y León i l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears “Ciutat de Palma” que han coproduït el mapping i que el programaran l’any que ve a les seves sales.