COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Enrere

Avui se celebra el gran concert integrador de L'Auditori i l'OBC

Lisi Andrés
Avui se celebra el gran concert integrador de L'Auditori i l'OBC
'Et toca a tu' 9 de juny a les 20:30 h L'Auditori de Barcelona - 3€

Et toca a tu és un projecte participatiu impulsat per L'Auditori en què persones que pertanyen a col·lectius vulnerables i en risc d’exclusió treballen al llarg d'un any per preparar i coordinar un gran concert amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya. Més de 250 famílies han participat en l'edició d'enguany, que culminarà el pròxim 9 de juny amb un gran concert sota la direcció d'Alfons Reverté, on es representarà una peça anomenada 'La panera dels tresors' composta per a l'ocasió pel músic Vicent Pérez 'Coleto'. Es tracta d’una suite amb 11 moviments per a orquestra, orquestra infantil i cor infantil, amb temàtica sobre els drets humans dels nens i nenes.

LA CAPACITAT TRANSFORMADORA DE LA MÚSICA

Els participants d'aquest curs són l'Escola Baró de Viver, integrant del Projecte 4 Cordes, i l'orquestra comunitària de Ciutat Vella, Riborquestra. Ambdós són projectes pioners al nostre país en la utilització de la pedagogia musical com a eina de transformació social dins de comunitats amb un alt risc d'exclusió social. L'aprenentatge d'un instrument vehicula en aquests grups un treball més profund, vinculat a l’adquisició de valors, el desenvolupament d’habilitats comunicatives i socials, l'autoestima, la intel·ligència emocional o el treball en equip. L'èxit dels projectes, que aconsegueix implicar a les famílies dels participants tot esdevenint un fenomen social allà on s'instal·len, ha propiciat el seu creixement i consolidació com eines efectives per a la integració social i la millora de la vida de les persones.

4 CORDES, UN PROJECTE DE LA COOPERATIVA MUSICOP

4 cordes és una iniciativa de l'entitat mataronina Musicop, un referent internacional en l'organització d'artistes en format cooperatiu per a la gestió de projectes educatius, socials i culturals. L'escola Baró de Viver és el primer centre de Barcelona que desenvolupa aquest projecte de transformació social a partir de l'aprenentatge de violí i violoncel, que des del 2008 s'ha consolidat en altres municipis com Mataró, Cabrils, Tarragona o Barcelona, i que ha beneficiat a més de 1.200 famílies.

LA RIBORQUESTRA DE CIUTAT VELLA, DE COMUSITÀRIA

La Riborquestra de Ciutat Vella (coliderada per Comusitària) és una orquestra comunitària i intergeneracional ubicada al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera del districte de Ciutat Vella de Barcelona. Activa des de l'any 2009, actualment compta amb 80 infants, joves i adults repartits entre els instruments de corda fregada (violí, viola i violoncel), vent (flauta i clarinet) i cor que regularment realitzen activitats de formació artística, educació emocional i difusió cultural en l'àmbit comunitari.