Enrere

Vlad Stanculeasa nou Concertino de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya

Vlad Stanculeasa nou Concertino de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya
El violinista romanès Vlad Stanculeasa serà el nou Concertino de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, després d’obtenir una puntuació mitjana de 9,2 sobre 10 en la seva audició celebrada avui a L’Auditori.

Stanculeasa ha estat escollit per un jurat format per 43 membres: la secció de violins al complet, els solistes i assistents de la resta de seccions, l’equip directiu de l’OBC, un concertino extern convidat, un representant de l’Ajuntament de Barcelona i un de la Generalitat de Catalunya. El jurat n’ha destacat la seva precisió en l’execució i un so net i transparent així com un profund coneixement estilístic. La seva excel·lent audició sumada a la important carrera que ja ha desenvolupat tot i la seva joventut seran de be segur una gran aportació al futur de l’OBC.

L’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya ha rebut un total de 102 candidatures per optar a la plaça de concertino. Avui s’han celebrat les audicions dels nou finalistes.

MÉS SOBRE VLAD STANCULEASA

El jove violinista romanès Vlad Stănculeasa desenvolupa, amb només 33 anys, una rica vida musical com a solista, concertista i músic de cambra a Europa, Àsia i Amèrica del Sud.

Com a solista, ha actuat amb l'Orquestra Simfònica de Göteborg, l'Orquestra de Cambra de Lausana i la Filharmònica de George Enescu, entre d’altres. Ha col·laborat com a solista amb molts directors de renom com Kent Nagano i Han Na Chang. Stănculeasa ha estat Concertino de l'Orquestra Simfònica de Göteborg des de 2010 i de la ONE les temporades 16-17 i 17-18. Anteriorment va ser Concertino de l'Orquestra de Cambra de Basilea on sovint va dirigir també l’orquestra.

Stanculeasa freqüenta també el repertori de cambra amb alguns dels músics més cèlebres de l’actualitat incloent Maxim Vengerov, Janine Jansen, Viktoria Mullova, Jeremy Menuhin i Ana Chumachenco. Ha rebut importants premis al Concurs Internacional de Violí George Enescu, Concurs Renata Molinari, Concurs Internacional Valsesia Musica, i el Premi Enescu 2007 del millor espectacle d'Enescu's Impressions d'enfance.

Va estudiar amb Alberto Lysy i Liviu Prunaru a l'Acadèmia Internacional de Música Menuhin de Gstaad, Suïssa, i va obtenir el Màster en Música del Conservatori de Lausana sota la tutela de Pierre Amoyal.
Stănculeasa toca un Pietro Guarneri de Venècia 1730 cedit per la Göteborgs Symfoniker Vänner Society de Gotemburg, Suècia, i un Sanctus Seraphino de 1739, que va pertànyer a George Enescu i al seu gran alumne Yehudi Menuhin.

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies.