COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Enrere

Montserrat Caballé, 35 anys de relació amb l'OBC

Aleix Palau
Montserrat Caballé, 35 anys de relació amb l'OBC

La soprano va cantar amb l'Orquestra entre els anys 1973 i 2007 en concerts al Palau de la Música, L'Auditori, la plaça de la Catedral de Barcelona i Santiago de Compostel·la
L'Auditori i l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya volen expressar el seu condol per la pèrdua de la gran soprano Montserrat Caballé tot recordant la seva relació que van tenir durant gairebé quatre dècades.

El seu debut amb l'OBC va ser l'any 1973, quan la formació encara es deia Orquestra Ciutat de Barcelona. Va ser al Palau de la Música Catalana, on l'Orquestra hi tenia la seu, i va interpretar El Pessebre de Pau Casals dirigit per Enric Casals.

La música de Richard Strauss van unir novament orquestra i diva l'any següent, el 1974, amb un programa format per lieder del compositor alemany sota la direcció del mestre Kurt Wöss.

Dues cites importants les trobem als anys 90, quan Caballé i l'Orquestra es van unir en dos concerts especials a l'aire lliure. El primer va ser el concert de La Mercè de 1991, que es va fer a la plaça de la Catedral de Barcelona i va estar dirigit pel director titular d'aquell moment, Luis Antonio García Navarro.

Dos anys després el 1993, dintre del marc del Xacobeo, la soprano i l'Orquestra, llavors dirigida per Paul Decker, van actuar a la plaça de l'Obradoiro de Santiago de Compostel·la. La darrera col·laboració de Caballé i l'OBC va ser el gener de 2007 a L'Auditori amb un programa de música francesa. Va ser l'única ocasió que la soprano va cantar en aquesta sala i en un concert de temporada de l'Orquestra.

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies.