Temporada Simfònica 20-21

Metamorfosis

Escolta’l a Spotify
  • Dates 24 i 25 d'octubre 2020
  • Preu entrades 25 € / 35 € / 45 € / 55 €
  • Sala Sala 1 Pau Casals
  • Cicle Temporada Simfònica 20-21

Inclòs als abonaments

El fil conductor de les músiques que tenen com a punt de partida altres músiques permet reunir, en un sol programa, les dues grans “metamorfosis” orquestrals del segle XX.

Metamorphosen de Richard Strauss, una de les últimes obres de l’autor i escrita durant els últims mesos de la Segona Guerra Mundial, és una elegia «al final del període més terrible de la història de la humanitat». Amb un llenguatge íntim i personal, i un desplegament orquestral concentrat en un grup de cordes, Strauss desenvolupa fins a l’infinit unes idees melòdiques mínimes, algunes d’elles extretes de la marxa fúnebre de la simfonia “Heroica” de Beethoven. Les Metamorfosis simfòniques de Paul Hindemith presenten una elaboració brillant de fragments del compositor romàntic Carl Maria von Weber, des d’un prisma absolutament personal.

Thomas Adès, compositor convidat a L’Auditori aquesta temporada, presenta una lectura particularment lluminosa i policromista de la música de François Couperin a partir de tres peces breus per a clavicèmbal, orquestrades per a un conjunt instrumental inusual que descobreix un univers sonor fascinant.

Wolfgang Amadeus Mozart: Concert per a piano núm. 24 en do m, KV 491 (1786) 30'
Richard Strauss: Metamorphosen (1945) 28'
Thomas Adès: Three studies from Couperin (2006) 14'
Paul Hindemith: Symphonic Metamorphosis of Themes by Carl Maria von Weber (1943) 20’

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)

Sebastian Knauer, piano
Joseph Bastian, direcció

Concerts relacionats

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies.