Temporada Simfònica 20-21

Lontano

Escolta’l a Spotify
  • Dates 27, 28 i 29 de novembre 2020
  • Preu entrades 25 € / 35 € / 45 € / 55 €
  • Sala Sala 1 Pau Casals
  • Cicle Temporada Simfònica 20-21

György Ligeti descriu Lontano com «el moviment d’obrir i tancar una finestra vers els mons onírics de la infantesa». Amb una escriptura orquestral amb blocs i conglomerats sonors inconfusibles, l’obra esdevé la captura expressionista d’una imatge vívidament poètica que invoca tant les atmosferes d’Anton Bruckner com les forces tel·lúriques.

És, precisament, la fúria creadora de la natura un dels referents del finlandès Jean Sibelius, que, en la seva concisa Sisena simfonia, desplega d’una manera pristina i nua: probablement l’obra simfònica més captivadora del repertori nòrdic del segle passat.

El llarg procés de “metamorfosi” en el procés creatiu ha deixat una empremta destacada amb la sèrie de tres obertures Leonora de Luwdig van Beethoven. Concebudes cada una d’elles com a preàmbul de la seva única òpera Fidelio, han acabat per formar part del catàleg orquestral de l’autor de manera independent. El Concert per a piano n. 23 de Wolfgang Amadeus Mozart és un dels més populars de la seva producció. Amb una factura de gran maduresa i un lirisme ingent, l’adagio central ha esdevingut un cim del repertori clàssic.

György Ligeti: Lontano (1967) 10'
Wolfgang Amadeus Mozart: Concert per a piano i orquestra núm. 23 en La, K 488 (c. 1784-86) 25'
Jean Sibelius: Simfonia núm. 6 en re m, op. 104 (1923) 30'
Ludwig van Beethoven: Obertura "Leonora" núm. 3 en Do, op. 72b (1805) 16'

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)

Khatia Buniatishvili, piano
Ludovic Morlot, direcció

Concerts relacionats

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies.