COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Enrere

L’Auditori de Barcelona presenta la programació de tardor de l’OBC i confirma l’assistència de grans solistes i directors convidats

Aleix Palau
L’Auditori de Barcelona presenta la programació de tardor de l’OBC i confirma l’assistència de grans solistes i directors convidats

Katia Buniatishvilli, Emmanuel Pahud, Matthias Pintscher, Ludovic Morlot, Vera Martínez Mehner, Abel Tomàs, Maria Florea, Sara Ferrández, Nuno Cohelo, Tabita Berglund i Josep Caballé Domenech destaquen entre els solistes i directors convidats. L’abonament de tardor permetrà triar entre tres o cinc concerts amb descomptes del 25 i el 30%.

L’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya presenta una temporada de tardor adaptada a les mesures de distanciament dalt de l’escenari mantenint la majoria de solistes i directors que havien confirmat la seva assistència. D’aquesta manera, L’Auditori de Barcelona proposa una programació per trimestres per tal de possibilitar la resposta a les necessitats que marqui la situació sanitària en cada moment i intentar evitar cancel·lacions i devolucions innecessàries.

La temporada de tardor es desenvoluparà entre l’octubre i el desembre amb 11 concerts que a més s’emetran en streaming a través de la nova plataforma L’Auditori Digital (auditoridigital.cat), que estarà disponible a partir de setembre.

Les flamants Maria Florea al violí i Sara Ferrández a la viola obriran la temporada 2020_2021 el cap de setmana del 2 d’octubre amb la direcció de Kazushi Ono, director titular de l’OBC, i la Simfonia concertant de Mozart. Dues artistes que estan desenvolupant una gran carrera i que ja van entusiasmar al públic de l’OBC amb el seu debut la temporada passada.

La temporada de tardor donarà el tret de sortida al nou projecte artístic del director de L’Auditori de Barcelona, Robert Brufau, que planteja una programació dissenyada a partir d’un relat que, per primera vegada, uneix totes les programacions de la casa i s’inspira en un cicle vital de tres fases, representat per un procés de gènesi (Temporada 20-21: Creació), desenvolupament (Temporada 21-22: Amor-odi) i final (Temporada 22-23: Mort o retorn). Per tant, aquest primer tram del viatge se centrarà en la Creació, abordada des de la creació divina de les religions monoteistes a la idea de la creació artística, fruit de la necessitat humana.

Obres com Nit transfigurada d’Arnold Schönberg, els Tres estudis de Couperin de Thomas Adès, compositor convidat de la temporada, les Variacions sobre un tema de Haydn de Brahms, La cançó de la Terra de Mahler, In Seven Days de Thomas Adès, Ad limen caeli de Núria Giménez, Ramifications de György Ligeti i Homenaje a Ligeti de Sofía Martínez reforçaran aquest relat durant la temporada de tardor.

Entre els solistes dels quals gaudirem en aquesta primera part de la temporada de L’Auditori de Barcelona cal destacar també els violinistes Vera Martínez Mehner i Abel Tomàs, membres del Quartet Casals, que se sumen a la programació amb la interpretació de la sensacional Tabula Rasa d’Arvo Pärt.

La presència d’artistes catalans i espanyols és una constant en aquesta temporada, amb batutes tan imprescindibles com les de Josep Caballé Domenech i solistes com el baríton José Antonio López i la pianista Neus Estarellas.

La pianista Katia Buniatishvili i el flautista Emmanuel Pahud, a més del pianista Sebastian Knauer, el viola Antoine Tamestit i el tenor Ilker Arcayürek, seran els solistes internacionals que visitaran l’OBC en els propers mesos.

Les directores Giedrė Šlekytė, Tabita Berglund i Zoi Tsokanou encapçalen un llistat de primeres batutes que es completarà amb Matthias Pintscher, Lionel Bringuier, Ludovic Morlot, Nuno Cohelo i Joseph Bastian.

Una temporada més, tota la família tornarà a gaudir de L’OBC balla Ravel, l’espectacle de música i dansa dirigit pel coreògraf i Premi Nacional de Dansa Antonio Ruz.


Abonaments especials de tardor i mesures de seguretat
Per tal de fer-los més accessibles, L’Auditori de Barcelona ha preparat un abonament de tardor que permet fer una tria a la carta de concerts. D’aquesta manera, per la compra d’entrades per a 3 concerts s’aplicarà un descompte del 25%, mentre que per la compra de localitats per a cinc concerts hi haurà un descompte del 30% sobre el preu total.

L’aplicació de les mesures de seguretat establertes han fet que projectes que s’havien de fer aquesta temporada s’hagin reprogramat a la 2021_2022, com la Simfonia Turangalila d’Olivier Messiaen o Absolut Jest de John Adams.

Els concerts es faran seguint les mesures de seguretat establertes. El públic haurà de portar la mascareta posada en tot moment, tant per accedir a l’edifici com durant el concert. A més, la distància entre persones haurà d’estar d’acord amb el que indiquen les autoritats sanitàries i l’ús de l’ascensor es limitarà a una persona. Tampoc es donaran programes de mà o fulletons, que es podran consultar al web, ni estarà habilitat el servei de guarda-roba. Els concerts es faran sense pausa.

L'Auditori de Barcelona posarà a l’abast del públic dispensadors de gel hidroalcohòlic i els accessos tant d’entrada com de sortida es faran de manera esglaonada.


⬇️ Descàrrega d'imatges dels artistes