Altres Concerts de l'OBC

Lady Macbeth de Mtsensk

Escolta’l a Spotify
  • Dates 12, 13 i 14 de febrer 2021
  • Preu entrades 25 € / 35 € / 45 € / 55 €
  • Sala Auditorio Nacional de Música de Madrid
  • Cicle Altres Concerts de l'OBC

L’OBC visita l’Auditorio Nacional de Madrid amb la suite sobre l’òpera russa més important del segle XX. Lady Macbeth de Mtsenk de Dmitri Xostakóvitx, estrenada el 1934, és un retrat punyent i brutal de la situació de la dona sota el règim soviètic. La representació d’una societat hipòcrita i rancorosa, molt d’acord amb la tradició literària russa de finals del segle XIX, va desagradar fins a tal punt a Ióssif Stalin que n’ordenà immediatament la retirada dels escenaris. De fet, no fou fins a la mort del dictador, i amb una versió completament retocada, que es va poder representar de nou. L’any 1991, el director James Conlon va elaborar una suite orquestral a partir dels interludis i de diversos fragments de l’òpera.

Poc abans de l’estrena del Concert per a violoncel d’Antonín Dvořák, el seu amic Johannes Brahms li va transmetre que «si hagués sabut que es podia escriure un concert així per a violoncel, n’hauria escrit un fa molt de temps!». L’obra és la síntesi de la màxima maduresa musical i personal de l’autor, i la pàgina més cèlebre del repertori per a violoncel solista.

Encapçalen el concert les Vuit peces per a orquestra d’Albert Sardà, obra primerenca en el catàleg de l’autor que, el 1974, va ser enregistrada per la Royal Philharmonic de Londres.

Béla Bartók: Rapsòdia per a violí i orquestra núm. 1 en sol m (1928) 10'‎
Maurice Ravel: Tzigane per a violí i orquestra (1924) 10'‎
Joan Manén: Chanson op. A-8 núm. 1 per a violí i orquestra (1910) 4'‎
Gustav Mahler: Simfonia núm. 1 en Re ʺTitàʺ (1888) 55'‎

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)

Narek Hakhnazaryan, violoncel
Kerem Hasan, direcció

Concerts relacionats

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies.