Foto de Gautier Capuçon
Temporada OBC

LA TERCERA DE BRAHMS

I L'OCELL DE FOC

  • Dates 29, 30 i 31 de març 2019
  • Preu entrades 10€/33€/43€/58€
  • Sala Sala 1 Pau Casals
  • Cicle Temporada OBC

Gautier Capuçon porta anys omplint auditoris arreu del món amb el seu violoncel. Aquest cop ens visita per oferir-nos el virtuosisme i la sensibilitat del Concert de Schumann. Abans sentirem la simfonia més popular de Brahms, la meravellosa Tercera, i després l’energia rítmica del primer ballet de Stravinski: L’ocell de foc.

El programa s’obre amb la partitura que l’OBC ha encarregat enguany per al programa d’integració social Et Toca a Tu.
A Brahms li va costar acabar la primera simfonia, però quan ho va fer —als 43 anys— en poc temps en va compondre tres més, totes elles obres indispensables del Romanticisme alemany. La Tercera és la més popular, amb un adagio d’un gran lirisme i una de les melodies més reconeixibles de l’autor. Stravinski es va presentar a París el 1910 amb L’ocell de foc: aquest ballet li canviaria la vida i el convertiria en un dels músics més famosos d’Europa. Amb aquesta partitura va sacsejar el concepte de “ballet” i va introduir en l’orquestra simfònica els elements rítmics i timbrics que definirien bona part de la música del segle XX.

M. VILA: Obra encàrrec OBC – projecte ET TOCA A TU
BRAHMS: Simfonia núm.3 en Fa major, op. 90
SCHUMANN: Concert per a violoncel i orquestra en La menor, op. 129
STRAVINSKI: Ocell de foc. Suite.

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)
Kazushi Ono
, director
Gautier Capuçon, violoncel

Concerts relacionats

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies.