COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Temporada Simfònica 20-21

La pesta

Escolta’l a Spotify
  • Dates 13 i 14 de març 2021
  • Preu entrades 25 € / 35 € / 45 € / 55 €
  • Sala Sala 1 Pau Casals
  • Cicle Temporada Simfònica 20-21

La cantata La pesta es basa en la novel·la homònima d’Albert Camus, autor amb el qual Robert Gerhard sempre va manifestar una gran afinitat. En paraules del compositor, «La pesta és una faula i, com en totes les faules, els animals substitueixen l’home. Això no és un conte de rates sinó d’homes. És un conte del nostre temps. Però no pot ser un conte amb un final victoriós, sinó amb una derrota eterna.»

Amb una música d’una intensitat extraordinària i d’una vigència i actualitat tan absolutes com la novel·la de Camus, La pesta és una de les obres de més factura de l’autor, la síntesi del recorregut musical i humà de tota una vida per part del compositor català més internacional.

Les Sis cançons populars catalanes van estrenar-se sota la batuta del compositor i amb la soprano Concepció Badia, el 1931, al Palau de la Música amb l’Orquestra Pau Casals. Aquí, la música tradicional és un element més dins d’un ric mosaic sonor que l’aproxima a les inquietuds avantguardistes des d’un prisma totalment personal.

El Preludi op. 28 núm. 7 de Chopin va servir de punt de partida a Frederic Mompou per encetar les seves Variacions sobre un tema de Chopin, obra magna dins del seu catàleg pianístic i elaborada orquestralment per Josep Soler.

Frederic Mompou / Josep Soler: Variacions sobre un tema de Chopin (1938) 22'
Robert Gerhard: Sis cançons populars catalanes (1928-31) 15'
Robert Gerhard: The Plague (La pesta), cantata per a narrador i orquestra (1963-65) 45'


Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)

Núria Rial, soprano
Pere Arquillué, narrador
Cor de L'Auditori de Barcelona
Cor de Cambra del Palau de la Música
Cor Madrigal
Francesc Prat, direcció

Concerts relacionats

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies.