Foto de Truls Moerk
Temporada OBC

LA PASTORAL DE BEETHOVEN

I EL VIOLONCEL DE TRULS MØRK

  • Dates 23, 24 i 25 de novembre 2018
  • Preu entrades 10€/33€/43€/58€
  • Sala Sala 1 Pau Casals
  • Cicle Temporada OBC

Convertir la natura en música: això és el que fan les “pastorals” que ens acosten la vida del pastor, el murmuri del riu, el cant dels ocells o el xiulet del vent. Però també la passió per la vida, la lluita davant les dificultats i l’exaltació de la bellesa.

La música, més que pintar un paisatge, ens inspira un estat d’ànim de comunió amb la natura.
Beethoven encara es va posar al capdavant d’una orquestra per estrenar la Sisena a finals de 1808. Va ser l’últim cop que pujaria a un escenari. Quan li preguntaven de què parlava exactament la Simfonia Pastoral, ell contestava: “Deixem a cadascú la feina d’imaginar-ho”. Una obra mestra plena de color, sentiment, ritme i passió que emociona de nou cada cop que l’escoltem. Cent anys més tard, Juli Garreta va compondre a l’Empordà la seva Pastoral, un petit poema simfònic amb moltes menys pretensions, però amb el mateix amor per la natura i els ritmes populars. I el violoncel·lista noruec Truls Mørk ens ofereix la grandiosa obra que Prokófiev va escriure amb l’assessorament del mític Rostropóvitx.

GARRETA: Pastoral
PROKÓFIEV: Simfonia concertant per a violoncel i orquestra, op. 125
BEETHOVEN: Simfonia núm. 6 en Fa major, op.68 “Pastoral”

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)
Salvador Mas
, director
Truls Mørk, violoncel

Concerts relacionats

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies.