Foto de Robert Trevino
Temporada OBC

LA NOVENA DE BRUCKNER

I GUBAIDÚLINA AMB ROBERT TREVIÑO

  • Dates 20 i 21 d'octubre 2018
  • Preu entrades 10€/33€/43€/58€
  • Sala Sala 1 Pau Casals
  • Cicle Temporada OBC

Bruckner és el màxim constructor de catedrals musicals i la Novena és la seva obra culminant. Arriba a cotes màximes en les seves dues facetes de músic teològic i romàntic amb una obra que és, alhora, un cant de lloança a Déu i un monument a la sensibilitat artística.

La música de Sofia Gubaidúlina, la gran compositora russa contemporània, és la companya ideal pel seu misticisme i per la reflexió sobre l’essència de la música: el so. Robert Treviño, nou titular de l’Orquestra d’Euskadi, en la seva presentació a Barcelona ens proposa una de les obres més impactants de Gubaidúlina on la compositora reflexiona sobre el so natural que emeten els instruments i el so “afinat i ordenat” de les dotze notes occidentals. El xoc entre les dues sonoritats ens transmet sensacions completament noves i intenses. Bruckner va treballar en la Novena fins als últims dies, però només va completar-ne tres moviments que combinen la “mística gòtica” (en paraules del gran director Furtwängler) i l’alegria de la música profana, amb un colpidor Adagio final.

GUBAIDÚLINA: The Light of the End
BRUCKNER: Simfonia núm. 9 en Re menor. “Inacabada”

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)
Robert Treviño
, director

Concerts relacionats

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies.