COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Foto Quatuor Hanson
Música de Cambra

La mort i la donzella

  • Dates 28 d'abril 2022
  • Preu entrades 28 €
  • Sala Sala 2 Oriol Martorell
  • Cicle Música de Cambra

El Quatuor Arod substituirà al Quartet Altimira, que ha hagut de cancel·lar la seva participació en aquest concert. El programa no patirà canvis.

La mort és una presència flotant i ominosa en l’obra de Schubert. El seu lied Das Tod und der Mädchen (La mort i la donzella) pren un poema de l’alemany Matthias Claudius basat en un tema molt comú en l’art europeu des del Renaixement: la imatge personificada de la mort que ataca, segresta o amenaça una donzella de caire virginal. El tema principal d’aquesta cançó va ser la llavor per a un dels quartets de corda més coneguts del compositor vienès. Un gènere, el quartet, que Schubert recupera a partir del 1820, després de molts anys de no dedicar-s’hi, amb resultats extraordinaris.

L’obra de Bernat Vivancos, fortament influïda pels anys a l’Escolania de Montserrat, proposa una connexió molt particular amb la natura i el so, amb la recerca de bellesa, sensualitat i espiritualitat. Podrem escoltar, en estrena absoluta i per encàrrec de L’Auditori, on enguany és compositor resident, l’obra Ritual I per a doble quartet de corda, una plantilla singular i poc explorada en el repertori clàssic.

Bernat Vivancos: Ritual I per a doble quartet de corda (2022) 30' - Estrena mundial, encàrrec de L'Auditori
Franz Schubert: Quartet de corda n. 14 "La mort i la donzella", D 810 (1824) 40'

Quatuor Hanson
Quatuor Arod

Concerts relacionats