Foto de Joshua Bell
Sampler Sèries

LA DESENA DE XOSTAKÓVITX

I JOSHUA BELL AL VIOLÍ

  • Dates 14, 15 i 16 de desembre 2018
  • Preu entrades 10€/33€/43€/58€
  • Sala Sala 1 Pau Casals
  • Cicle Sampler Sèries

El Concert per a violí de Dvorák, inicialment previst en aquest programa, ha estat substituït pel Concert per a violí núm. 3 de Saint-Saëns a petició de Joshua Bell i amb el vistiplau del mestre Kazushi Ono.*

Joshua Bell ens torna a visitar, aquest cop amb un dels grans títols del repertori francès: el Concert per a violí i orquestra núm. 3 en Si menor de Saint-Saëns. Escrit per a Pablo Sarasate, el seu virtuosisme i riquesa melòdica fan d’aquesta peça una de les partitures per a violí més belles de les últimes dècades del segle XIX.
Concert inclòs a la Temporada de l'OBC i a Sampler Sèries

En ple segle XXI ja ningú dubta que el de Saint-Saëns és un dels grans concerts per a violí que ens ha donat l’escola francesa. La Desena de Xostakóvitx es va convertir en el símbol del nou camí que emprenia Rússia després de Stalin. Va ser estrenada poc després de la mort del dictador, i malgrat que Xostakóvitx va assegurar que només volia expressar “els sentiments i les passions de l’ésser humà”, el públic la va rebre com una crítica a l’opressió stalinista. Una obra colpidora, també considerada biogràfica, de l’etapa madura de l’autor.

Rodríguez Valenzuela és enguany el compositor convidat de L’Auditori. Per això, l’OBC presenta dins la seva temporada i com a obertura d’aquest programa, la seva obra Ungebetenes Spiel 2.

---

* El "Concert per a violí" de Dvorák, inicialment previst en aquest programa, ha estat substituït pel "Concert per a violí núm. 3" de Saint-Saëns a petició de Joshua Bell i amb el vistiplau del mestre Kazushi Ono. Bell ha sol·licitat aquest mateix canvi també en altres temporades simfòniques europees per concentrar les seves energies en aquest concert durant el mes de desembre i totes elles hi han accedit.

RODRÍGUEZ VALENZUELA: Ungebetenes Spiel 2
SAINT-SAËNS: Concert per a violí i orquestra núm. 3 en Si menor, op. 61
XOSTAKÓVITX: Simfonia núm. 10 en Mi menor, op. 93

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)
Kazushi Ono
, director
Joshua Bell, violí
Orquestra Simfònica de l’ESMUC

Concerts relacionats

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies.