COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Temporada Simfònica 20-21

La Creació de Haydn

Escolta’l a Spotify
  • Dates 16, 17 i 18 d'abril 2021
  • Preu entrades 25 € / 35 € / 45 € / 55 €
  • Sala Sala 1 Pau Casals
  • Cicle Temporada Simfònica 20-21

Colpit per l’efecte aclaparador dels oratoris de Georg Friedrich Händel durant la seva estada a Londres, Franz Joseph Haydn va voler enfrontar-se al que va ser el projecte compositiu més important de la seva carrera: una obra colpidora i de grans dimensions, capaç de commoure un públic nombrós i que tracta la gran qüestió de l’origen. El resultat és l’oratori La creació, una visió clàssica i il·lustrada del relat bíblic del Gènesi per a veus solistes, cor i orquestra.

Amb un text que parteix tant del Gènesi i del Llibre dels psalms com del Paradís perdut de John Milton, Haydn centra la mirada en l’ésser humà com a orgullós portador, digne i sobirà, del miracle de la creació. Un cant de lloança sublim al demiürg, a l’ordre com a principi rector que transcendeix el Segle de les Llums i que s’ha erigit, sense cap mena de dubte, en una de les obres mestres de la història de la humanitat.

Franz Joseph Haydn: Die Schöpfung (La creació), Hob.XXI:2 (1796-1798) 103'

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)

Lydia Teuscher, soprano
Mauro Peter, tenor
Dietrich Henschel, baix
Cor de L'Auditori de Barcelona
Cor Jove Nacional de Catalunya
Jan Willem de Vriend, direcció

Concerts relacionats

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies.