Foto de Kazushi Ono
Temporada OBC

LA CINQUENA DE MAHLER

CONCERT INAUGURAL

  • Dates 28, 29 i 30 de setembre 2018
  • Preu entrades 10€/33€/43€/58€
  • Sala Sala 1 Pau Casals
  • Cicle Temporada OBC

La Cinquena de Mahler es va popularitzar definitivament quan Visconti, el director de cinema, la va utilitzar a Mort a Venècia l’any 1971. En aquella pel·lícula el quart moviment de la simfonia, l’Adagietto, sorgia del no-res per esdevenir amb la seva majestuositat i bellesa el personatge principal.

L’OBC inaugura la temporada amb aquesta obra imponent per descobrir-nos que la Cinquena va més enllà de l’Adagietto: la marxa inicial, el solo de trompeta, l’impressionant Scherzo i l’apoteosi final.
Mahler estava molt preocupat abans de l’estrena per la dificultat de l’obra: “Assageu amb cura ja que si no, seré xiulat”. L’estrena, però, va ser un èxit indiscutible i, per confirmar que la Cinquena no deixa ningú indiferent, el mateix Mahler va escriure: “Cada moviment ha tingut els seus amants i els seus enemics”. El programa s’obre amb una obra enèrgica i espectacular de Schumann dedicada a un grup de solistes format per quatre trompes entre els quals s’hi compten el solista de l’OBC i el de la Filharmònica de Berlín.

SCHUMANN: Peça de concert per a 4 trompes i orquestra, op. 86
MAHLER: Simfonia núm. 5 en Do sostingut menor

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)
Kazushi Ono, director
Stefan Dohr, primer trompa
Juan Manuel Gómez, segon trompa
José Vicente Castelló, tercer trompa
José Miguel Asensi, quart trompa

Concerts relacionats

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies.