COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Temporada Simfònica 20-21

La cançó de la Terra

  • Dates 6, 7 i 8 de novembre 2020
  • Preu entrades 25 € / 35 € / 45 € / 55 €
  • Sala Sala 1 Pau Casals
  • Cicle Temporada Simfònica 20-21

CANCEL·LAT
Aquest concert ha estat cancel·lat en compliment de les noves mesures que estableixen la suspensió de les d'activitats culturals del 30 d’octubre al 13 de novembre.

L’Idil·li de Sigfrid brilla dins del catàleg de Richard Wagner com una de les seves joies més singulars i acurades. Ben lluny dels desplegaments orquestrals fastuosos de l’autor, la seva plantilla reduïda (només per a 15 intèrprets) i el seu to íntim s’expliquen per una funcionalitat original: l’autor va fer servir aquesta obra breu com a regal d’aniversari per a la seva esposa, Cosima Wagner, i la va fer sonar a les escales de casa seva la matinada del dia de Nadal. Tot i fer servir algunes citacions de leitmotivs de L’anell del Nibelung, el títol no fa referència a l’òpera homònima, sinó al nom del seu fill gran, Sigfrid Wagner.

Gustav Mahler, director expert en la música de Wagner, va compondre La cançó de la Terra com una gran estructura simfònica: sis traduccions de poemes xinesos organitzats en quatre blocs que es corresponen amb els moviments d’una simfonia. El món sonor frondós i ple de referències característic del compositor es combina amb l’univers d’evocacions xineses dels textos: un repòs, en els dramàtics últims anys de vida de l’autor, en el refugi ofert per la bellesa i la transitorietat mundanes des d’una mirada estranyada i dualista. L’obra es va estrenar pòstumament sota la direcció de Bruno Walter.

Richard Wagner: Siegfried-Idyll (Idil·li de Sigfrid) per a orquestra de cambra, WWV 103 (1870) 18'
Gustav Mahler: Das Lied von der Erde (La cançó de la Terra), versió per a orquestra de cambra de Glen Cortese (1908 / arr. 2004) 60'

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)

Ilker Arcayürek, tenor
José Antonio López, baríton
Matthias Pintscher, direcció

Concerts relacionats