COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Enrere

Kazushi Ono

Director titular


Kazushi Ono

Biografia

· Director titular de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya
· Director musical de la Tokyo Metropolitan Symphony Orchestra
· Director artístic del New National Theatre Tokyo

‘La direcció musical de Kazushi Ono va ser impecablement idiomàtica en una partitura desafiant, que ha de ser tant extremadament difícil d’interpretar, com ho és d’escoltar.’
MUSICAL AMERICA – L’àngel del foc – Festival d’Aix-en-Provence

La influència i la visió musicals de Kazushi Ono avarca i connecta diferents continents i cultures, amb càrrecs de director musical de l’Orquestra Simfònica Metropolitana de Tòquio (OSMT) i l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), així com de director artístic del Nou Teatre Nacional de Tòquio (NTNT). En una extensa gira per Europa amb l’OSMT, el 2015 va visitar sis ciutats en onze dies. El 2019 va portar l’OBC al Japó amb una nova producció de Turandot per al NTNT, a més d’oferir concerts orquestrals.

És un apassionat de la nova creació i ha encarregat un gran nombre d’obres i projectes, com Hibiki, de Mark-Anthony Turnage, que va debutar al Suntory Hall de Tòquio abans de presentar-se als Proms de la BBC del 2017. A iniciativa seva el NTNT va dedicar un cicle a compositors japonesos, que fins ara ha inclòs òperes com Asters, d’Akira Nishimura (2019), i A Dream of Armageddon, de Dai Fujikura, que s’estrenarà a Tòquio el novembre del 2020.

Ono es va consagrar internacionalment amb orquestres com l’Orquestra Simfònica de Londres, l’Orquestra Simfònica de la BBC, l’Orquestra Filharmònica de Londres, l’Orquestra de París, l’Orquestra de la Suisse Romande i l’Orquestra Simfònica de Houston, interpretant el repertori rus com “un concert de primera classe ple d’emocions tempestuoses, de bellesa fràgil i de grandesa de gran format”, segons constata el Houston Chronicle.

Del 2008 al 2017, Ono va ser director principal de l’Òpera Nacional de Lió, i es va guanyar fama internacional amb interpretacions emblemàtiques d’obres com El jugador, de Prokófiev; Lulú, de Berg, i Parsifal, de Wagner. Entre els últims èxits operístics hi ha Jeanne d'Arc au Bûcher, d’Honegger, amb la direcció de Romeo Castellucci (l’última producció d’Ono a Lió, que es va reestrenar al Teatre Real de la Monnaie de Brussel·les); l’estrena el 2017 de Der Mieter (L’inquilí); d’Arnulf Hermann, a l’Òpera de Frankfurt, i L’àngel de foc, de Prokófiev, a Varsòvia i al Festival d’Aix-en-Provence (dirigit per Mariusz Treliński).

Abans del seu nomenament a Lió, Kazushi va rellevar Antonio Pappano en la direcció musical del Teatre Real de la Monnaie (2002-2008). El 2017 va ser condecorat com a “Officier de l’ordre des Arts et des Lettres” per la ministra de Cultura de França Françoise Nyssen, i el gener del 2015 va rebre el prestigiós premi Asahi per la seva contribució al desenvolupament i el progrés de la societat nipona.

www.kazushiono.com

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies.