COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Enrere

Jan Willem de Vriend

Principal director convidat


Jan Willem de Vriend

Biografia

· Director principal de la Residiente Orkest de la Haia
· Principal Director convidat de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya

L'holandès Jan Willem de Vriend és l’actual principal director convidat de l'OBC, a més del director principal de la Residentie Orkest de la Haia. De 1982 a 2015 va ser director artístic i violinista del Combattimento Consort Amsterdam, conjunt que ell mateix va fundar i que va aconseguir molts èxits, especialment amb obres poc conegudes dels segles XVII i XVIII i del repertori clàssic neerlandès d'avantguarda. Gaudeix d’un gran reconeixement internacional i després d'arrencar amb una sèrie pròpia al Concertgebouw d’Amsterdam, va fer una gira per tot el món.

Entre les orquestres amb les quals ha col·laborat o ho farà pròximament es troben la Philharmonie Zuidnederland, l’Orkest van het Oosten, la Rotterdams Philharmonisch Orkest, la National Orchestra of Flanders, l’Orchestre national de Lille, la Konzerthaus Orchester Berlin, l’NDR Orchester, la Philharmonie Stuttgart, la WDR Orchester, la Tonhalle Orchester, la Bergen Philharmonic i la Melbourne Symphony Orchestra. El pròxim 29 de juliol dirigirà l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya al Concertgebouw.

És destacable també la seva participació en òperes basades en obres de Monteverdi, Händel, Telemann, Bach, Gassmann o Mozart i dirigides per la directora escènica Eva Buchmann, amb les que ha girat per tota Europa i Amèrica.