Temporada Simfònica 20-21

Imatges

Escolta’l a Spotify
  • Dates 11, 12 i 13 de desembre 2020
  • Preu entrades 25 € / 35 € / 45 € / 55 €
  • Sala Sala 1 Pau Casals
  • Cicle Temporada Simfònica 20-21

Inclòs als abonaments

Des de finals de segle XIX ha perviscut una fixació, en la tradició orquestral francesa, per la riquesa de la paleta tímbrica. Aquesta manera d’entendre el so com a color s’aproxima al tractament de la llum que pintors com Claude Monet, entre altres impressionistes, fan servir als seus llenços.

No és agosarat afirmar que el nexe comú entre La valse de Maurice Ravel, Images de Claude Debussy i la música de Marc-André Dalbavie és l’ús del material musical en termes d’imatge, ple de matisos, superfícies difuminades i gradacions del color instrumental.

Amb Images pour orchestre, un Claude Debussy en plena maduresa esbossa tres impressions simfòniques i construeix un gran calidoscopi orquestral a partir del poder evocador i nostàlgic de les cançons populars, a “Gigue” i a “Rondes de printemps”, i de la imatgeria espanyola a la celebèrrima “Iberia”.

­L’estrena del poema simfònic “En el temple i el cec de naixement”, de Josep Soler, extret de l’òpera Jesús de Natzaret, descobreix una aproximació a la dimensió més abstracta, íntima i sagrada de la figura clau del cristianisme.

Josep Soler: En el temple i El cec de naixement, poemes simfònics ‎de l'òpera Jesús de Nazaret · 25' - Estrena mundial
Marc-André Dalbavie: Concert per a flauta (2006) 18' - Estrena nacional
Maurice Ravel: La valse (1919-20) 13'
Claude Debussy: Images pour orchestre (1912) 19'

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)

Emmanuel Pahud, flauta
Kazushi Ono, direcció

Concerts relacionats

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies.