COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Temporada Simfònica 20-21

Gran missa en do menor

Escolta’l a Spotify
  • Dates 5, 6 i 7 de febrer 2021
  • Preu entrades 25 € / 35 € / 45 € / 55 €
  • Sala Sala 1 Pau Casals
  • Cicle Temporada Simfònica 20-21

De la mateixa manera que el Rèquiem, la Gran missa en do menor de Wolfgang Amadeus Mozart restà inacabada a la mort de l’autor. A la Viena imperial de Josep II, les ocasions de poder executar una obra litúrgica de grans dimensions eren molt escasses, i possiblement per això el compositor va relegar la compleció de la missa per poder dedicar-se a compondre altres obres que poguessin garantir-li la subsistència.

Es conserven els manuscrits complets del kírie, del glòria i de part del credo, i alguns esborranys dels últims números, que en època de l’autor van ser substituïts per parts de misses anteriors. Aquí, la genialitat de Mozart es barreja amb l’admiració per la música del Barroc alemany i, particularment, pels oratoris de Händel, dels quals Mozart era un bon coneixedor. Amb les característiques de la missa solemnis i amb àries de gran volada operística, la Gran missa és un dels punts àlgids de l’estil clàssic.

Si el classicisme a Catalunya té un nom, aquest és el de Carles Baguer. Compositor i organista de la catedral de Barcelona al tombant del segle XVIII, la seva aportació simfònica –molt influïda per la música de Haydn– és única en tota la península Ibèrica.

Carles Baguer: Simfonia núm. 12 en Mi b (1790) 15'
Wolfgang Amadeus Mozart: Thamos, rei d'Egipte (suite) KV 345/336a (1773-80) 20'
Wolfgang Amadeus Mozart: Gran missa núm. 17 en do m, KV 427/417a (1782-83) 50'

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)

María Hinojosa, soprano
Martina Janková, soprano
Werner Güra, tenor
Josep Ramon Olivé, baríton
Cor de L'Auditori de Barcelona
Cor de Cambra del Palau de la Música
Jan Willem de Vriend, direcció

Concerts relacionats

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies.