Temporada Simfònica 20-21

Fidelio

Escolta’l a Spotify
  • Dates 10 i 11 d'octubre 2020
  • Preu entrades 25 € / 35 € / 45 € / 55 €
  • Sala Sala 1 Pau Casals
  • Cicle Temporada Simfònica 20-21

Inclòs als abonaments

Ludwig van Beethoven és fill de la Il·lustració. La fascinació pels ideals universals de llibertat, fraternitat i igualtat, així com pel valor de la raó com a guia humana són els puntals que sostenen tota la seva obra. Fidelio és la seva única òpera, i perviu com a emblema dels ideals humans i de la superació de l’individu.

Si la simfonia “Heroica” és el retrat de l’heroi ideal, Fidelio és el retrat de l’heroïna, encarnada en la figura de Leonora. El llibret prové del melodrama Léonore, ou l’amour conjugal de Jean-Nicolas Bouilly, un fet històric del regnat del Terror de la Revolució Francesa que va servir com a text de partida per a diferents òperes al començament del segle XIX. La trama planteja la història de Leonora, que vol alliberar el seu marit Florestan de la presó on es troba captiu per motius polítics. Per fer-ho i enfrontar-se al cap del presidi, el malvat Pizarro, Leonora es disfressa de treballador de la presó.

Fidelio fa explícit l’idealisme de l’autor, amb un llenguatge musical agosarat que transcendeix l’esperit del seu temps. Amb un repartiment de luxe, l’OBC revisita un clàssic immortal.

Ludwig van Beethoven: Fidelio, op. 72 (1805 / rev. 1814) 135'
Òpera en versió concert

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)

Iréne Theorin, soprano
Nikolai Schukoff, tenor
Falk Struckmann, baix baríton
Isaac Galán, baríton
José Antonio López, baríton
Roger Padullés, tenor
Sara Blanch, soprano
Orfeó Català, cor
Kazushi Ono, direcció

Concerts relacionats

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies.