COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Foto Denis Kozhukhin
Temporada Simfònica OBC 21-22

Festival Rakhmàninov I

  • Dates 4, 5 i 6 de març 2022
  • Preu entrades 25 € / 35 € / 45 € / 55 €
  • Sala Sala 1 Pau Casals
  • Cicle Temporada Simfònica OBC 21-22

Vine a veure el concert en viu o segueix-lo on-line a L’Auditori Digital diumenge, 6 de març de 2022 a les 11 h.

Serguei Rakhmàninov és la culminació de la tradició simfònica russa. Extraordinari pianista, director i compositor, la seva música beu directament de l'univers més genuïnament romàntic de Piotr Illitx Txaikovski i Frédéric Chopin, en una sublimació de la forma al servei de l'espontaneïtat i l'expressió. L'obra de Rakhmàninov és sentimental, refinada i elegant, i mostra igualment una fascinació per a la música zíngara i per al folklore rus.

Les Danses simfòniques són una de les darreres aportacions del catàleg de l'autor. Compostes durant la seva etapa nord-americana en forma de suite i amarades de nostàlgia pel seu país natal, incorporen diferents fragments de música litúrgica ortodoxa que el compositor ja havia fet servir amb anterioritat.
És en els concerts per a piano i orquestra en què, possiblement, es pot gaudir amb major profunditat del talent de Rakhmàninov com a pianista-compositor. Concebuts tots ells per a ser interpretats per l'autor, el Concert n. 2 va ser compost després del fracàs públic de l'estrena de la seva Primera simfonia i d'un període de retirada i recerca de la pròpia veu. El Concert n. 4 és el menys conegut de l'autor, per la seva distància estilística i formal en relació amb els seus predecessors. Amb elements manllevats tant del jazz com de les avantguardes dels anys vint, es tracta d'una obra de maduresa creativa i d'expressió pregona.

Maurice Ravel: Rapsòdia espanyola, op. M 54 (1908) 14'
Serguei Rakhmàninov: Danses simfòniques, op. 45 (1940) 35'
Serguei Rakhmàninov: Concert per a piano n. 2 en do m, op. 18 (1901) 35' (dv. i ds.)
Serguei Rakhmàninov: Concert per a piano n. 4 en sol m, op. 40 (1926) 25' (dg.)

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)

Denis Kozhukhin, piano
Matthias Pintscher, direcció

Concerts relacionats