COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Foto Daniel Ottensamer
Festival Mozart Nits d'estiu

DANIEL OTTENSAMER & JONATHAN COHEN

FESTIVAL MOZART NITS D'ESTIU

Escolta’l a Spotify
  • Dates 8 de juliol 2021
  • Preu entrades 35 €
  • Sala Sala 1 Pau Casals
  • Cicle Festival Mozart Nits d'estiu

Andreas Ottensamer s’ha vist obligat a cancel·lar la seva participació en aquest concert per motius de salut. El seu germà Daniel Ottensamer, clarinetista i solista de la Filharmònica de Viena, el substituirà.


Vine a veure el concert en viu o segueix-lo on-line a L’Auditori Digital dijous, 8 de juliol de 2021 a les 19 h.

Tant a l’obertura de La creació com en diverses obres del seu catàleg simfònic, Franz Joseph Haydn prefigura el que serà un lloc comú al llarg del segle XIX: la representació musical descriptiva d’escenes i processos de la naturalesa amb gran versemblança. Amb aquest impuls, l’estil clàssic es configura com un vehicle idoni no només per a l’expressió humana sinó també per a la representació del sublim. Aquesta és una de les fites de l’oratori La creació, una visió clàssica i il·lustrada del relat bíblic del Gènesi per a veus solistes, cor i orquestra, l’obertura del qual encapçala aquest concert.

PROGRAMA DE MÀ

La simfonia “Júpiter” i el Concert per a clarinet de Wolfgang Amadeus Mozart formen part de les últimes obres del seu catàleg, i mostren una profunda voluntat d’ampliació dels recursos instrumentals, expressius i formals per part de l’autor. Compostes entorn de l’esclat de la Revolució Francesa, en elles Mozart recorre al llegat dels polifonistes per integrar el contrapunt com a força motriu. El fabulós Concert per a clarinet, escrit per a un instrument que aleshores era una innovació tècnica absoluta, perviu com una de les pàgines més cèlebres del repertori.

Franz Joseph Haydn: Obertura "La representació del caos" de l'oratori La creació (1798) 5'
Fernando Sor: Simfonia n. 3 en Fa (1804) 7'
Wolfgang Amadeus Mozart: Concert per a clarinet en La, KV 622 (1971) 28'
Wolfgang Amadeus Mozart: Simfonia n. 41 en Do "Júpiter", KV 551 (1788) 30'

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)

Daniel Ottensamer, clarinet
Jonathan Cohen, direcció

Concerts relacionats