COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Foto Rosanne Philippens
Festival Mozart Nits d'estiu

ROSANNE PHILIPPENS & LAURENCE EQUILBEY

FESTIVAL MOZART NITS D'ESTIU

Escolta’l a Spotify
  • Dates 15 de juliol 2021
  • Preu entrades 35 €
  • Sala Palau de la Música Catalana
  • Cicle Festival Mozart Nits d'estiu

Rosanne Philippens substitueix a Veronika Eberle, que s’ha vist obligada a cancel·lar la seva participació en aquest concert per motius familiars. El programa no patirà canvis.

Wolfgang Amadeus Mozart era, essencialment, un compositor d’òpera. És en la seva producció operística on la seva genialitat es troba en la màxima expressió, adopta tota classe de registres i mostra una capacitat magistral d’adaptació als recursos dramatúrgics. Les obertures de les seves òperes han guanyat un lloc privilegiat en el repertori orquestral com a càpsules dramàtiques capaces de sintetitzar la trama i el to de cada òpera. Les noces de Fígaro és una òpera bufa ambientada a Sevilla, la primera de les diverses col·laboracions entre Lorenzo da Ponte i Mozart. La seva obertura és una de les pàgines més populars de l’autor, i descriu magistralment una rica gamma de passions humanes.

PROGRAMA DE MÀ

Louise Farrenc va ser una compositora molt reconeguda a França a mitjans del segle XIX. Professora del Conservatori de París, va ser l’única dona al llarg del segle XIX a tenir una plaça d’aquest rang al centre, en una societat en què la dona estava sistemàticament exclosa dels àmbits públics de la música. Les seves tres simfonies, desconegudes pel gran públic, són una aportació decisiva al simfonisme romàntic.

Wolfgang Amadeus Mozart: Obertura de l'òpera Les noces de Fígaro, K. 492 (1786) 4'
Wolfgang Amadeus Mozart: Concert per a violí núm. 5 en La, K. 219 (1775) 29'
Louise Farrenc: Simfonia núm. 3 en sol m, op. 36 (1847) 30'

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)

Rosanne Philippens, violí
Laurence Equilbey, direcció