COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Altres Concerts de l'OBC

Festival Mozart Nits d'Estiu

Escolta’l a Spotify
  • Dates 15 de juliol 2021
  • Preu entrades 35 €
  • Sala Palau de la Música Catalana
  • Cicle Altres Concerts de l'OBC

Escoltar els concerts per a violí de Mozart no és tan habitual com hauria de ser. La frescor i originalitat dels cinc que escrigué són prodigioses.

Al cinquè, a més, el sobrevola l’aroma de la música popular (pròpia de les fronteres de l’imperi austrohongarès, però també turca), un regust molt present en el catàleg mozartià i que, a més, tanta importància va tenir en el desenvolupament de l’estil clàssic. Molt menys habitual és escoltar la Tercera simfonia de la francesa Louise Farrenc. A més de fer front a les enormes complicacions que encara suposava el fet de ser una compositora en el segle XIX, Farrenc hagué de fer-se un lloc entre les colossals figures del simfonisme del seu temps (especialment Mendelssohn i Schumann, dos compositors que també van tenir com a models les troballes de Mozart i, sobretot, de Beethoven i Weber). La Tercera simfonia, escrita en la tonalitat de sol menor, es caracteritza per la seva riquesa harmònica, les textures coloristes i un lirisme d’alta volada.

Wolfgang Amadeus Mozart: Obertura de l'òpera Les noces de Fígaro, K. 492 (1786) 4'
Wolfgang Amadeus Mozart: Concert per a violí núm. 5 en La, K. 219 (1775) 29'
Louise Farrenc: Simfonia núm. 3 en sol m, op. 36 (1847) 30'

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)

Veronika Eberle, violí
Laurence Equilbey, direcció

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies.