Foto de Jess Gillam
Temporada BMB

DEBUTS AMB LA BANDA. Jess Gillam i Noé Rodrigo

FESTIVAL EMERGENTS

  • Dates 24 de març 2019
  • Preu entrades 16 € / 12 € preu reduït
  • Sala Sala 1 Pau Casals
  • Cicle Temporada BMB

El protagonisme dels joves intèrprets ens mostra que el futur és ben viu: dos solistes emergents fan el seu debut amb la Banda interpretant obres actuals, entre les que destaca la de l’incombustible John Williams, nominat 51 vegades als premis Oscar.

L’any 2002 Williams va fer la música per a la pel·lícula de Steven Spielberg Catch me if you can. Poc després, va convertir aquella partitura en un concert per a saxo i banda que resumeix les aventures de Leonardo di Caprio, el falsificador, intentant fugir de Tom Hanks, el policia. El programa inclou altres compositors nord-americans de gran prestigi, com Bret William Dietz, reconegut també com a percussionista que posa a prova el solista amb una amplíssima i variada bateria d’instruments, i Francis McBeth amb una obra ja clàssica del repertori per a banda, estrenada fa 50 anys, trepidant i intensa des del primer compàs. El concert s’obre amb la espectacular “celebració” del britànic Philip Sparke, una obra dedicada “al virtuosisme de la banda i a l’optimisme de l’esperit humà”.

PHILIP SPARKE: Celebration
BRET WILLIAM DIETZ: Concert per a percussió i banda simfònica
JOHN WILLIAMS: Escapades. Concert per a saxo alt (de la BSO de Catch me if you can)
NÉSTOR GIMÉNEZ - The Ritual. Obra encàrrec
WILLIAM FRANCIS McBETH: Masque

Banda Municipal de Barcelona
Jess Gillam , saxòfon
Noè Rodrigo, percussió
Pau Galgo, contrabaix
Manel Valdivieso, director

Concerts relacionats

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies.