COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Temporada Simfònica 20-21

Fantasia sobre fantasia

Escolta’l a Spotify
  • Dates 12, 13 i 14 de febrer 2021
  • Preu entrades 25 € / 35 € / 45 € / 55 €
  • Sala Sala 1 Pau Casals
  • Cicle Temporada Simfònica 20-21

L’ONE visita L’Auditori amb un programa encapçalat per l’obra orquestral més interpretada de José Luis Turina. Fantasia sobre una fantasía de Alonso Mudarra és una obra brillant que recrea la música del Renaixement espanyol a partir de la Fantasía X per a viola de mà d’Alonso Mudarra, compositor del segle XVI.

Alberto Ginastera va fer-se un camí que tant embeu dels avenços tècnics i estètics com del bagatge tradicional i popular. El Concert per a violoncel n. 2 parteix de la metamorfosi d’un tema de Johannes Brahms per obrir un ventall neoexpressionista impregnat d’elements procedents de les músiques tradicionals argentines. Un epígraf glossat encapçala cada un dels quatre moviments i s’estructura així un clima progressiu de joia aclaparadora i curull de vitalitat.

Una vida d’heroi és el poema simfònic per antonomàsia de Richard Strauss. La identificació de l’heroi amb l’artista arriba a ser tan nítida com un autoretrat: un desplegament de recursos orquestrals fulgents enarbora un tour-de-force a través de tots els estadis d’una transformació victoriosa.

José Luis Turina: Fantasía sobre una fantasía de Alonso Mudarra (1988) 10’
Alberto Ginastera: Concert per a violoncel i orquestra núm. 2, op. 50 (1980) 35’
Richard Strauss: Una vida d'heroi, op. 40 (1898) 40'

Orquesta Nacional de España

Asier Polo, violoncel
David Afkham, director

Concerts relacionats

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies.